Šiandienos
pietums buvo švelniai saldžiarūgščiame apelsininiame padaže išsitroškinus
sultinga vištienos krūtinėlė.¬† Kitą kartą pabandysiu dalį apelsinų, keisti citrinos sultimis,¬† intensyvesniam skoniui išgaut.
25 g sviesto;
4 gabalėliai po
100 g vištienos filė;
1 vidutinis
svogūnas;
2 š. miltų;
300 ml apelsinų
sulčių (naudojau šviežiai spaustas);
150 ml grietinės;
1 š. apelsinų
džemo;
½ a.š. džiovinto
mairūno.
Sviestą
ištirpinti keptuvėje ir jame apkepti vištienos gabalėlius. Sudėti į kepimo
indą. Tame pačiame svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną, kai suminkštės,
suberti miltus ir minutę maišant pakepti. Vis maišant supilti apelsinų sultis,
pavirti, kol sutirštės. Nukėlus nuo ugnies, sudėti kitus produktus: džemą,
grietinę, mairūną. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vištienos. Indą uždengti ir
kepti 180 laipsnių kaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Šaltinis: „The
dairy book of home cookery“
Paspaudus nuorodą "Siųsti draugui", meta "Address Not Found"… 🙁
Reikės pasidomėti kas čia ne taip.
O man kazkada apelsinu sultys grietinele sutrauke i varske 🙁
Tai gal į karštą grietinėlę pylei apelsinų sultis? Šitą patiekalą gamindama irgi bijojau, bet viskas puikiai pavyko, nieko nesutraukė. Bet naudojama grietinė, o ne grietinėlė
jėazu marija, ir kas man liepė čia žiūrėt prieš darbo pabaigą… seilė iki žemės ištįso :)))
receptukas pakopijuotas ir lauks savo eilės išbandymui 🙂
Vat dabar bandau prisimint: krutinele marinavau su prieskoniais, imbieru ir apelsinu sultimis. Paskui viska kaitinau, i pabaiga pyliau grietinele. Siaip skonis tai pasaka buvo. 🙂
Pagal viską turėjo nesutraukti, bet visko pasitaiko. Tikiu, kad buvo labai skanu, mums irgi paukštiena su apelsinais labai aptiko. Bus gaminama dar ne kartą
o man grietinele nesutrauke. aciu uz recepta. 😉
nor4jau pasiteirauti, ar gaspadine.lt pasiskolino nuotrauk1 iš tavęs ar tu iš jų?.. 🙂 čia tikrai nepiktybiškai ar kažkaip, tik šiaip kilo klausimas, nes tokios pat nuotraukos. O šiaip gaminau kažkada seniau pagal šitą receptą, tikrai labai labai labai skanu buvo. tik irgi norėjosi gal šiek tiek intensyvesnio skonio.
dabar pasinagrinėjau receptą gaspadine.lt ir mačiau, kad yra nuoroda į tavo blogą 🙂 viskas gerai tuomet, be reikalo paniką sukėliau 😀
Gerai, kad taip smalsaujat, gal kitur ir nebūtų nuorodų. Gaspadinėj leidau kelis receptus įsidėti, bet paskui jie pradėjo visą blogą kopijuot, tai uždraudžiau.
O vištienai intensyvesnį skonį galima suteikti įdėjus ir tarkuotos apelsinų žievelės
na ką gi, gaminau antrą kartą šį patiekalą, tik dėjau apelsinų džemą su imbieru (maximoj radau 😀 ), bet nuostabiai tiko, plius į padažą įmaišiau pusės spaustos citrinos sulčių. Na skonis pasakiškas, dievinu šitą receptą ir dėkoju Forellei, kad tokiu nuostabiu pasidalino 🙂
Vyrui patiko,o tai reikia skanu…gaminsiu dar karta ,kita.puikus jusu puslapis.