Ruduo sugrąžino į virtuvę. Visą savaitgalį sukausi joje ir viriau džemus, uogienes. Be įprastų uogienių, šiemet spintelę papildė aviečių ir kakavos džemas ( pastarasis labai nesužavėjo, tikėjausi iš jo daugiau), aviečių ir obuolių džemas (labai skanu), moliūgų ir apelsinų džemas (dar neragautas, bet kvapas ir išvaizda priverčia nuryti seilę). Kelios saujelės aviečių nukeliavo ir į pyragą, kurį valgusieji labai puikiai įvertino, o man kliuvo pirktinis pudingas, tad jeigu jo nemėgstate, gaminkite naminį, bus skaniau.
Pagrindui:
150 g sviesto, kambario temperatūros,
1/3 puodelio cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
130 g miltų,
½ a.š. kepimo miltelių,
¼ puodelio pieno,
¼ puodelio kokoso drožlių.
Įdarui:
1 – 1 ½ puodelio vanilinio pudingo,
150 g aviečių.
Trupiniams:
60 g sviesto,
½ puodelio miltų,
¼ puodelio rudojo cukraus,
½ puodelio avižinių dribsnių.
(Puodelis – 237 ml talpos)
Ruošiant pagrindą sviestą kartu su cukrumis išplakite iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite. Miltus sumaišykite su kokoso drožlėmis, kepimo milteliais ir palaipsniui su pienu pilkite į sviesto ir cukraus plakinį. Paruoštą tešlą sukrėskite į kvadratinę kepimo skardą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temperatūroje 15-20 minučių.
Kol kepa paruoškite trupinius. Sviestą su miltais trinkite tarp pirštų, kol gausite drėgnus trupinius, sumaišykite juos su ruduoju cukrumi ir avižiniais dribsniais.
Ištrauktą iškeptą pagrindą aptepkite pudingu, išdėliokite avietes, pabarstykite paruoštais trupiniais ir dėkite atgal į orakitę. Kepkite 25-30 minučių. Iškeptą atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą porai valandų. Supjaustykite.
Šaltinis: pagal taste.com.au
Toooobula! Noriu prie arbatos!
Dar keli kvadratėliai liko, galit užsukt 😉