Per atostogas visai pamiršau sudalyvauti preito mėnesio „Languotoje prijuostėje“, bet šio mėnesio temos „Say cheese“, negaliu praleisti. Jeigu namuose nėra pieno produktų, tai namie – badas. Ir košė be pieno išvirta atrodo neskani, ir pagraužti nėra ką, ir vakarienei nežinosiu ką ruošti. Štai ir dabar, įkvėpta tinklaraštininkų dienos temos, pakoregavau visiems turbūt žinomą ir turbūt visose lietuviškų patiekalų receptų knygose randamą receptą, ir vakarienei paruošiau apkeptą varškės sūrį su traškia, saldžia džiūvesėlių ir aguonų plutele ir patiekiau su saldžiomis braškėmis.
Varškės sūrio,
Kiaušinio,
Džiūvesėlių,
Cukraus,
Aguonų,
Sviesto.
Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis. Kiaušinį išplakite. Džiūvesėlius sumaišykite su cukrumi ir aguonomis. Merkite sūrį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvesėlių mišinį ir į įkaitintą sviestą. Apkepkite abi puses, kol susidarys traški plutelė. Galite patiekti su šviežiomis saldžiomis uogomis.
Kaip gražiai atrOOODo, tas braškyčių žiedelis… ! Skanios vakarienės (kuri nujaučiu jau pilve:))!
Ačiū. Taip, jau pilve 🙂 Skubėjau valgyti, kol sūris karštas, lengvai tąsus, toks man jis skaniausias.
Taip, taip, be pieno produktų-badas 😀 Aš kaip tik šįvakar 4l jogurto pagaminau, kad netektų „badauti“. Tokį tąsų sūrį aš taip pat mėgstu. Ačiū, kad priminei šį receptą!
Pasirodo ne aš viena, kuri nerastų ką valgyti be pieno produktų 🙂 Naminis jogurtas labai skanu, gaminsiu, kai tik gausiu kaimiško pieno, o dabar prisipirkau graikiško.
O šis receptas turbūt visų žinomas, gal tik kieno primirštas, bet šiandien nusprendžiau pateikti savo improvizaciją jo tema. Man labai patiko.
Aš todėl ir gaminau jogurtą, nes „gavau“ kaimiško pieno, t.y. buvau ūkininkų turgely. Antradieniais, ketvirtadieniais jie V.Krėvės pr. būna, o kadangi pieno produktų kokybe jau ilgą laiką patenkinta, todėl labai dažnai apsilankau.
Beje, itin naudingi rauginti pieno produktai (kaip ir bet kokie rauginti produktai).
Krėvės pr. pradžioje ar prie Saulėtekio? Kai tomis dienomis dirbu, tai sunku ir apsilankyti
Antradienį Krėvės pr. pradžioje, ketvirtadienį-prie „Saulėtekio“. Kitom dienom nežinau kur, nes mums čia-arčiausia.
Ačiū. Aš per viduriuką tarp šių vietų gyvenu 🙂 Reikės per atostogas nulėkt apsižiūrėt, o dabar kaimiško pieno gaunu, kai į sodą pas tėvus nulekiu
Šį mėnesį languota prijuostė pas http://www.sweetcukerka.blogspot.com/2013/06/say-cheese-languotoje-prijuosteje.html#more
Pasidalinkit receptuku su ja ir pataisykit poste 😉
Ačiū. Kuo toliau, tuo labiau esu išsiblaškius ir darau daug klaidų. Turbūt jau laikas atostogoms 🙂
O aš busiu ta, kuri tokio varianto nemačius, nergėjus, neragavus! 🙂 bet užsisaugau ir šitą spragą taisysiu, gaila tik, kad per vėlai užmačiau. Vakar kaip tik ralizavau kilogramą varškės sūrio – pusę užmarinavau, o kitą pusę panaudojau pyragui 🙂
Tikiuosi greit vėl turėsite sūrį ir išbandysite šį receptą. Originaliame variante naudojamas tik sūris, kiaušiniai ir džiūvesėliai, bet aš kaip saldumynų mėgėja, truputį pakoregavau pagal save.
Išbandytas receptukas! Buvo visai išgaravęs iš galvos. Šiandien kartosim!