Visai neseniai Arimex pradžiugino malonia dovanėle – įvairių riešutų ir džiovintų vaisių mišiniais. Vienas iš mišinių – „Studentų maistas“. Seniai buvau studente, bet tada, kiek pamenu, toks mišinys buvo sudarytas iš daug daug razinų, žemės riešutų, vieno kito graikiško riešuto, todėl kaip nustebau, kad šie mišiniai visai kitokios sudėties, be razinų yra nemažas kiekis riešutų – anakardžių, bertoletijų, migdolų, lazdyno, karijų. Tikras skanumėlis ir taip pagraužti, ir į kepinį įdėti.
Kai norisi kažko neįprasto, visada pavartau kokią seną knygą, ten galima rasti nesikanrtojančių interneto platybėse receptų. Šis taip pat užkliuvo. Nežinau kodėl šie pyragaičiai vadinami „Piratų“, bet tikrai skanūs ir neįprasti. Jie sudaryti iš penkių ingredientų, vietoj miltų ir sviesto, panaudoti trapių sausainių trupiniai.
140 g trapių sausainių, geriausia ne itin saldūs, su sėlenomis, avižų miltais ir pan.,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
60 g demerara cukraus,
150 g mišinys „Studentų maistas„ (naudojau Arimex firmos).
Sausainius sudėkite į storą maišelį ir kočėlu sutrinkite iki miltų, sumaišykite juos su kepimo milteliais. Riešutų ir razinų mišinį gerai nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios masės (plakite apie 2-3 minutes). Suberkite sausainių miltus, Studentų mišinį ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, masę pasklaiskite 3-4 cm storio sluoksniu, išlyginkite ir kepkite 150 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Dar šiltą supjaustykite, jeigu norite, galite pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: adaptuota „Purnell‘s Complete Cookery“, 1974
Labai skaniai atrodo, tokios saunios nuotraukos, kad atrodo jog per kompiuterio ekrana uzuodziu kepinio kvapa 🙂 Gal galetumete pasakyti kokiu fotoaparatu naudojates?
Ačiū 🙂 Naudoju jau senuką Canon EOS 400D su makro objektyvu (100 mm, f/2.8)