Aštru, aštru, aštru… bet kvepia tikrai skaniai ir viliojančiai, nėra rūgštu, nes nepilama daug acto.
500 g aštrių pipirų (galima naudoti ir kelių rūšių);
¼ puodelio raudonojo vyno acto;
½ a.š. pankolio sėklų;
3 lauro lapai;
2 gvazdikėliai;
2 žvaigždiniai anyžiai;
2 kadagio uogos;
2 cinamono lazdelės (pasmulkintos);
¾ puodelio aliejaus;
¾ puodelio baltojo vyno acto;
1 v.š. cukraus;
1 a.š. druskos.
Užvirinkite vandenį ir sudėkite čili pipirus. Pavirkite vieną minutę, nukoškite ir sudėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite, jeigu pipirai dideli, supjaustykite griežinėliais.
Visus prieskonius sumaišykite su raudonojo vyno actu ir leiskite 15 minučių pastovėti. Vėliau nukoškite ir prieskonius sudėkite į iškaitintą stiklainį, taip pat sudėkite ir čili pipirus. Maišykite aliejų, baltąjį vyną, cukrų, druską, kol ištirps kristalėliai. Supilkite ant pipirų.
Šaltinis: saveur.com
O prie ko tokie tinka?
Kas sriubas gardina, kas troškinius, ar taip prie kokio mėsos kepsnio pasiima, galima ir ant picos uždėti
atrodo ir skamba žiauriai gerai. bet, kadangi gerokai persūdžiau (ta’sme perpipirinau 🙂 adžiką, čiliukų man užteks žiemai :))
Taip man daugiau nieko nesinori aštraus gaminti, kilogramą pipirų pamarinavus 🙂 o kadangi ir valgosi valgosi labai jau po nedaug, tai pradėjau visiems lauktuvių įdėti