Per šventes niekada nebūnam namie, tai ir per šias Velykas aplėkėm visą Lietuvą ir ne tuščiom rankomis, o su pyragais. Paruošti lengva, o tiems kam nepatiktų – neatsirado.
250 g miltų;
120 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
250 g džiovintų vaisių ir riešutų (abrikosų, datulių, razinų, migdolų, lazdyno riešutų…);
cukraus pudros apibarstymui.
Džiovintus vaisius supjaustyti gana stambiais gabalais, kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilti ištirpintą ir perkoštą sviestą, džiovintus vaisius, riešutus. Sudėti į kepimo indą ir kepti 35-45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: „Pyragai, pyragaičiai, sausainiai“, 1978
Aš kepiau pyragą su džiovintais vaisiais tik su keliais šaukštais miltų. Irgi labai skanu.
Tikiu, kad skanu, bet turbūt ir labai saldu? O šis pyragas buvo orientuotas į mėgstančius keksus prie arbatos, kavos.
Saldu, tik jau kepdama kitą sykį mažiau cukraus dėsiu. Bet nespėjau net pamatyti kaip jis dingo.
Jau kur džiovinti vaisiai, ten cukraus kiekį visada mažinu, kitaip net valgyt neįmanoma per tą saldumą
as kepiau,vietoj sviesto pyliau alyvuogiu aliejaus,cukraus irgi pamazinau,o vaisiu pas mane gavos daug daugiau,bet galutinis rezultatas gavos puikus,:) buvo skanu.
Kepiau si pyraga,visai ne per saldus gavosi 🙂 Tik nzn kas nutiko ir man visi vaisiai ir riesutai paliko apacioje ir neissimaise visame pyrage 🙁 Na bet siaip tikrai skanus pyragas su pienu ar arbata.
Kad vaisiai nenusėstų, galima juos prieš dedant į tešlą apvolioti miltuose