Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Per šventes niekada nebūnam namie, tai ir per šias Velykas aplėkėm visą Lietuvą ir ne tuščiom rankomis, o su pyragais. Paruošti lengva, o tiems kam nepatiktų – neatsirado.

pyr2

250 g miltų;
120 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
250 g džiovintų vaisių ir riešutų (abrikosų, datulių, razinų, migdolų, lazdyno riešutų…);
cukraus pudros apibarstymui.

Džiovintus vaisius supjaustyti gana stambiais gabalais, kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilti ištirpintą ir perkoštą sviestą, džiovintus vaisius, riešutus. Sudėti į kepimo indą ir kepti 35-45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis: „Pyragai, pyragaičiai, sausainiai“, 1978

pyragas su dz

7 comments on “Pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutaisAdd yours →

  1. Tikiu, kad skanu, bet turbūt ir labai saldu? O šis pyragas buvo orientuotas į mėgstančius keksus prie arbatos, kavos.

  2. as kepiau,vietoj sviesto pyliau alyvuogiu aliejaus,cukraus irgi pamazinau,o vaisiu pas mane gavos daug daugiau,bet galutinis rezultatas gavos puikus,:) buvo skanu.

  3. Kepiau si pyraga,visai ne per saldus gavosi 🙂 Tik nzn kas nutiko ir man visi vaisiai ir riesutai paliko apacioje ir neissimaise visame pyrage 🙁 Na bet siaip tikrai skanus pyragas su pienu ar arbata.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*