Tešloje įkepti cukinijų žiedai

Šiemet draugai leido naudotis dalimi savo daržo, todėl jau pavasarį entuziastingai pradėjau pirkti sėklas, auginti daigus.  Smagu, kai gali užsiauginti tai ko pats nori, visada prireikus šviežių daržovių gali nulėkt iki daržo ir prisirinkti. Kažkam atrodo, kad kam tas daržas reikalingas, jeigu visko gali nusipirkti, bet  pas mus turguje tikrai nerasi pirkti violetinių ar baltų morkų,  šparaginių žirnių, mangoldų, romanesco kopūstų ar cukinijų žiedų.  Cukinijų žiedus galite įdaryti, patiekti su padažu kaip antrąjį patiekalą ar iškepti tešloje kaip užkandį.

 Picture 26592
100 g miltų;

2 v.š. alyvuogių aliejaus;

5 v.š. sauso balto vyno;

1 kiaušinis;

70-90 ml šilto vandens;

12-15 cukinijų žiedų;

Druskos ir juodųjų pipirų;

Aliejaus kepimui.

Į miltus įleisti kiaušinio trynį, supilti vyną, aliejų, dalį vandens ir išmaišyti, kol neliks gumuliukų, supilti likusį vandenį, pagardinti druska, pipirais ir uždengus palikti tešlą valandai brinkti. Kol brinksta, žiedus nuplauti, išimti kuokeles ir piestelę.

Baltymą išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą. Dėti nusausintus žiedus į tešlą, apvolioti iš abiejų pusių ir kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti dar karštus, pabarstytus druska.

Šaltinis:  „The silver spoon“

Picture 26599

2 comments on “Tešloje įkepti cukinijų žiedaiAdd yours →

    1. Kurios sėklos jums atrodo egzotiškos? Visos pirktos sėklos yra lietuviškos ir auga kaip ir kitos daržovės, kadangi apie trąšas nenusimanau, tai nieko netręšiu, bet derliumi nesiskundžiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*