Šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu

Birželio 14 d. – tinklaraštininkų diena. Nors jau šią dieną su kitomis blogerėmis esame paminėję, šiandien visi švenčiame virtualiai ir vaišiname savo pagamintais gardumynais. Šį kartą nesiūlau jokių sudėtingų pyragaičių, o itin lengvai pagaminamus bet skanius saldainius. Jeigu neturite arba nemėgstate žemės riešutų sviesto, vietoj jo dėkite sviesto, galite įdėti ir pakepintų riešutų ar džiovintų vaisių.

Picture 26312

500 g juodojo šokolado (65-70% kakavos);

25 g sviesto;

50 g traškaus žemės riešutų sviesto;

400 g kondensuoto pieno su cukrumi.

Picture 26302

Visus ingredientus sudėkite į puodą ir ant silpnos ugnies maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė (neužvirkite). Paruoštą masę sukrėskite į truputį riebalais pateptą formą ir šaldykite šaldytuve, kol sutvirtės. Išėmus, supjaustykite kubeliais.

Šaltinis: pagal J.Bellefontaine “What’s cooking chocolate”, 2000

Picture 26318

Ačiū, kad skaitote!

Šią dieną taip pat švenčia ir virtualiai vaišina:

Dalia iš Septynių Virtienių;

Ilona iš Skanaus gyvenimo;

Asta iš Saulėtos virtuvės;

Jolita iš Surfing the world cuisine;

Eglė iš Skruzdėliukų skveruose;

Indrė iš GP magijos;

Neringa iš Neringos blogo;

Dovilė iš DR Food blog;

Renata iš Valgom Europą;

Viktorija iš Receptų medžio.

9 comments on “Šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestuAdd yours →

    1. Man jie labai patinka, ne persaldūs, pats tas ir dar tirpsta burnoje. O vienetais sunku įvardinti, priklauso kaip supjaustysi. Bet aš gaminu iš ketvirtadalio nurodyto kiekio, tai mums trims pora dienų užsisaldint užtenka.

  1. Labai labai 🙂 mėgstu saldainius 🙂 o kaip jūsų saldainukai vasarą? ar greitai tirpsta ne šaldytuve? ar dar taip ilgai neteko jų laikyti? :))) Ačiu už receptuką 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*