Birželio 14 d. – tinklaraštininkų diena. Nors jau šią dieną su kitomis blogerėmis esame paminėję, šiandien visi švenčiame virtualiai ir vaišiname savo pagamintais gardumynais. Šį kartą nesiūlau jokių sudėtingų pyragaičių, o itin lengvai pagaminamus bet skanius saldainius. Jeigu neturite arba nemėgstate žemės riešutų sviesto, vietoj jo dėkite sviesto, galite įdėti ir pakepintų riešutų ar džiovintų vaisių.
500 g juodojo šokolado (65-70% kakavos);
25 g sviesto;
50 g traškaus žemės riešutų sviesto;
400 g kondensuoto pieno su cukrumi.
Visus ingredientus sudėkite į puodą ir ant silpnos ugnies maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė (neužvirkite). Paruoštą masę sukrėskite į truputį riebalais pateptą formą ir šaldykite šaldytuve, kol sutvirtės. Išėmus, supjaustykite kubeliais.
Šaltinis: pagal J.Bellefontaine “What’s cooking chocolate”, 2000
Ačiū, kad skaitote!
Šią dieną taip pat švenčia ir virtualiai vaišina:
Dalia iš Septynių Virtienių;
Ilona iš Skanaus gyvenimo;
Asta iš Saulėtos virtuvės;
Jolita iš Surfing the world cuisine;
Eglė iš Skruzdėliukų skveruose;
Indrė iš GP magijos;
Neringa iš Neringos blogo;
Dovilė iš DR Food blog;
Renata iš Valgom Europą;
Viktorija iš Receptų medžio.
oj kaip skaniai atrodo 🙂 tai jau saldumynu saldumynu tam virtualiam baliuj ;)))) o kiek vnt gaunasi maždaug iš šio kiekio?
Man jie labai patinka, ne persaldūs, pats tas ir dar tirpsta burnoje. O vienetais sunku įvardinti, priklauso kaip supjaustysi. Bet aš gaminu iš ketvirtadalio nurodyto kiekio, tai mums trims pora dienų užsisaldint užtenka.
Labai labai 🙂 mėgstu saldainius 🙂 o kaip jūsų saldainukai vasarą? ar greitai tirpsta ne šaldytuve? ar dar taip ilgai neteko jų laikyti? :))) Ačiu už receptuką 🙂
Per didelius karščius jie minkštėja gana greitai. Čia tikrai jų didelis minusas 🙁
Tai butu galima pavadinti meile is pirmo zvilgsnio.. 😀