Rikotos apkepas su džiovintais vaisiais

Šiandien vyksta pasiruošimas rytdienos gimtadienio šventei: sausainių tešlą užmaišytą, kankorėžių prilipdyta, biskvitas iškeptas dar ryte, jau laukia sirupo ir kremo, bet aš vis dar neapsisprendžiu ar sirupas ne per daug intensyvaus kavos skonio. Taip besvarstydama ir vakarienės laukiu – purus ir tirpstančio burnoje rikotos sūrio apkepas, pagardinto džiovintais vaisiais. Šį apkepą pirmą kartą kepiau antrąjam 0C numeriui, bet jau nuo to laiko ne kartą buvo keptas. Patogiausia kepti mažose formelėse, tada galima atsižvelgti į kiekvieno valgytojo norus, kažkam nedėti razinų, kažkam spanguolių ar trečiam išrankuoliui kepti visai be vaisių.

400 g rikotos sūrio;

2 dideli kiaušiniai;

2 v.š. cukraus;

3 v.š. manų kruopų;

8 v.š. pieno;

60-80 g įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, džiovintų spanguolių ir pan.);

1 a.š. cukraus su tikra vanile.

Manų kruopas užpilkite pienu ir 15-25 minutes brinkinkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su vienu šaukštu cukraus. Likusį cukrų išplakite su tryniais, rikotos sūriu, brinkintomis manų kruopomis bei cukrumi su vanile. Atsargiai įmaišykite baltymus bei nuplautus ir susmukintus džiovintus vaisius. Masę sukrėskite į sviestu pateptus kepimo indus ir kepkite iki 180 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-40 minutes, priklausomai nuo indo dydžio.

3 comments on “Rikotos apkepas su džiovintais vaisiaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*