Man patinka senos knygos, nes jose galima rasti įdomių ir užmirštų receptų. Šis – vienas iš tokių, jau sudominęs labai seniai, bet vis petražolių trūkumas neleisdavo jo pasigaminti. Malonaus aromato ir skonio petražolių medų galima naudoti vietoj įprasto medaus, man jis ypač tiko į salotų užpilą.
120-150 g petražolių,
1 v.š. acto (keičiau citrinos sultimis);
750 ml vandens;
450 g cukraus.
Petražoles nuplauti, stambiai kartu su koteliais supjaustyti, užpilti vandeniu ir virti apie pusvalandį, kol trečdalis skysčio nugaruos. Petražoles išgriebti, skystį perkošti, supilti cukrų, actą ir dar virti apie pusvalandį kartkartėmis pamaišant. Išpilstyti į stiklainius. Palaikius per naktį, jis sutirštėja.
Šaltinis: M.Patten „500 recipes for jams, pickles, chutneys”, 1968
Kaip įdomu! O skonis koks? Kaip saldžių petražolių??
Taip, kažkas panašaus 🙂 bet man petražolių mėgėjai, tai visai neblogas skonis, vieno vistiek nevalgai. Išbandžiau į salotas, tai labai tiko. Tubūt tokį medų galima iš bet ko išvirti
galejai anksciau isvirti 🙂 o tai pries isvaziuodama ismeciau visa glebi petrusku 🙁
Tai kodėl nešaldei?
Anksčiau išvirti negalėjau, nes petražolių tik po saujelę turėdavau 😉
Kaip įdomu ir tikrai netikėta 🙂 Būtų smalsu paragauti 🙂
Skonis įdomus, nesuprasi ką valgai, jeigu nežinai, bet kvapas tai grynai petražolių 🙂
Geeras! Iš pradžių pagalvojau, kad čia paprastas medus bus kažkokiu įmantriu būdu su petražolėm sumaišytas, bet pasirodo dar įdomiau 🙂 reikės bandyt
Jeigu bandysi, parašyk kaip pavyko ir kaip skonis. Pagooglinus atrodo visai įprastas receptas
Pasaka! Visada svajojau apie kazka tokio, kad butu galima petrazoles tureti ilgiau, nedziovinant, nesaldant! Idealus variantas – dekinga 🙂 Pabandysim ryt pasidaryt.
Gal kiek kitas variantas nei šaldymas, nes ir skonis visiškai kitoks. Gaminant nepervirkit, gerai perkoškit ir vėliau laikykite šaltai, kad kristalizacija neįvyktų
Labas,Forelle!Jau maniau,kad tavo patiekalu grozis ir gaminimas manes neturetu stebinti…deja,klydau… 🙂 Malonu,kad ir toliau nepaliauji stebint!Sekmes Tau!
Ačiū, Nicole. Man pačiai smagu kažką naujo ir keisto išbandyti