Prieš gerus metus
užsigeidžiau duonkepės, nei minkyt reikia, nei žiūrėt, kad nesudegtų. Zyziau
saviškiui kaip noriu, koks stebuklingas daiktas ir gimtadienio proga gavau.
Vieną kartą išsikepiau duonelę pagal duotą receptą ir daugiau neišraukiau.
Pasižadėjau šiais metais kiekvieną savaitę išbandyti naują receptą, pažado kol
kas laikausi, šiandien nutariau ir bloge įdėti, gal kam pravers. Vakar naktį
iškepta labai puri, minkšta balta duona.
1 puodelis šilto
vandens;
½ puodelio
saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio
miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis
druskos.
Produktus sudėti
pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“. Išeina apie 1 kg
duona.
Šaltinis: www.recipezaar.com
Aš vis įsivaizduoju, kad ir man reikia duonkepės. Bet realiai, kiek iš tikrųjų su ja vargo? Subėrei produktus ir pamiršai, ar visgi reikia kažką daryt? O kaip plaunasi? Kiek darbo laiko užima vieną kepalą išsikept?
O, ir aš mielai pasiklausysiu apie duonkepės pliusus ir minusus, nes irgi galvoju, ar zyzti, ar nezyzti 😉
Wow, geras, o kiek toks dziaugsmas kaip duonkepe mazdaug kainuoja ir kur ieskoti? 🙂 P.S. O duonele atrodo tikrai "apetitnai";)
Man vienintelis jos minusas – daug vietos užima, nes virtuve visai mažytė. Su plovimu jokių bėdų, kai duona iškepa, gražiai iškrenta iš indo, o jį užtenka tik drėgnu skudurėliu pavalyti. Kiek laiko keps priklauso nuo duonos dydžio (reikia užprogramuot), mielinė nuo mygtuko "Start" paspaudimo iškepa po nepilnai 3 valandų, ne mielinė dar greičiau, nes nereikia kildint.
Produktus reikia sudėti pagal eiliškumą, uždengi dangtį, nustatai programą ir pamiršti, kol supypsi ir praneša, kad jau gatava. Jeigu nori įdėti džiovintų vaisių, grūdų ir pan. yra dar vienas supypsėjimo etapas preiš antra maišymą, bet tada irgi tik atidarai, suberi, uždarai ir lauki duonos.
Galima užprogramuot, kad pradėtų kepti tik po tam tikro laiko, pavyzdžiui, kad atsikėlus jau turėtum karštos duonos. Bet tada jau nedami kai kurie produktai, kaip pienas, kaiušiniai, nes gali sugest.
O pirkti yra visuose buitinės technikos prekybcentriuose, kainos irgi skirtingos: pagal gmaintoją, tūrį ir pan. Aš ėmiau nedidelę, kainavo 200 lt
Man rodos zysiu ir as..:))
😀 tik reikia paskui netingėt išsitraukt ir kepti. Bet jau šiemet jokio batono, ragaišio nesu pirkus, išsikepu pati ir labai skanių, be jokių priedų
Prisidėsiu ir aš prie zyziančių 🙂
Bet tu supranti, kad kai vyrai užuos, kas čia paskleidė žinią apie duonkepę, tai susivienys visi ir po tavo langais bus mitingas? 😀 Dabar gi žinai, labai madinga protestuot 😀
Gal ketvirto aukšto langų neišmuš 😀
Vai vai zirsciau ir as, bet mes vis kraustomes kraustomes tai stengiuosi susilaikyt nuo ne-gyvybiskai-svarbiu pirkiniu kad ir kaip gundo.. Kartais netgi pavyksta 🙂
aš irgi buvau uzsikepus, bet realiai pas mus virtuve tokia maza, kad niekur a jos nepatalpinciau. gal kada ateity, kai turesim savo namus. siuo metu man labiau prkaites reikia 😀
Labai skani atrodo taviske duona, o as tai noreciau duoneles kokios rugines su vaisiai ir riesutais namie keptos paragaut..
Pas mane jau irgi nieks netelpa. Virtuvėj tik viena ir tetelpu, bet tikiuosi kada turėsiu didelę virtuvę ir viską išsidėliosiu.
Ruginės aš irgi noriu, bet jai reikia raugą pasiruošt, ilgiau laukt, nors jau receptų prisirinkau, reikės eksperimentuot
Aš irgi turiu savo išsvajotąją duonkepę, bet dar labai nedaug duonos kepiau, dažniau mielinę tešlą joje ruošiu. Man ji būtų ideali, jei ne vienas bet… Kai reikia duoną išimti dugne esantys velenėliai labai ją sumaitoja ir bent pusė duonos riekučių gaunasi sutrupėjusios apačioje. Aišku, galima tešlą išimti ir kepti orkaitėje, bet juk tame ir esmė duonkepės, kad ji VISKĖ padaro. 🙂 Bet visumoje, esu ja labai patenkinta, nes ir mieles kildina, ir makaronams tešlą užminko, ir kelių tipų duoną galima kepti, ir net džemą verda (bet to dar nebandžiau), žodžiu tikrai geras daiktas. Vietos pas mane irgi nėra, bet kaip kiti gali kambarį pvz, puodelių ar kitų renkamų daiktų kolekcijomis apstatyti, taip aš virtuvę savo virtuvinių žaisliukų kolekcija apstačiau. 😀
Forelle, tavo duona atrodo idealiai, ar ji tiesiai iš duonkepės? 🙂
Vėlenėlius galima išimti prieš paskutinį tešlos kildinimą, pas mane net įdėtas specialus kabliukas, jų išėmimui. Aišku, dažniausiai aš pravėpiu tą laiką, bet tada apvertus kepimo indą, pasukioju sraigtelį, ir duona iškrenta kartu su vėlenėliu, o jis paskui labai lengvai ištraukiamas ir duona nei sutrupa, nei labai deformuojasi. Bet gal, kad mano tas minkymo vėlenėlis labai nedidelis.
O duona ne tiesiai iš duonkepės. Nufotografuota po keletos valandų, kai jau buvo atšalus
O pas tave vienas velenėlis?
Dėl tiesumo iš duonkepės tai turėjau omenyje ar ji duonkepėje, o ne orkaitėje buvo kepta – labai gražiai dugnas atrodo! ;)Dėl saldumo – ji daugiau kaip pynutė gaunasi, desertinė tokia, ar tinka ir sumuštiniams? 🙂
Duonkepėje buvo kepta, nes pas mane orkaitėj tokio didumo niekad neiškeptų, čia dar viena priežastis dėl kurios reikėjo duonkepės. Vėlenėlis pas mane vienas, nes kepimo forma yra į aukštį, o ne į plotį ir šiaip nedidelio tūrio
Daugiau desertinė, bet nėra ypatingai saldi. Aš dariausia sumušinius su varškės sūriu, tepiausi varškę, o kitą dieną kepiau duonos ir obuolių apkepą, taip skanu buvo, nepalyginsi koks skonis būdavo kepant su pirktinės duonos.
Redagavo Forelle 2009-01-26 12:47
Aišku, supratau. Pamačius tavąją duonytę, man irgi nagai panižo savo duonkepę užkurti. 😉
Tai trauk duonkepę ir kepki, darbo juk nėra
forelle, visada tave paskaitinėju, ieškodama duoninio įkvėpimo. o gal netyčia turi kokią sumuštininės duonos idėją (mano šeimyna vis kramsnoja ‘toste’, ir man nuo to širdelė sopa)?
Vis dar pati ieškau recepto, nes mes irgi tą kramsnojam, o norisi savos. Kai rasiu, pasidalinsiu, nes dabar kas savaitę ką nors išbandau, bet arba nepatinka ir nepublikuoju, arba nespėju nufotografuot (bet tai dažniausiai saldžios būna)
Kaip skaniai atrodo ir as noriu issikepti, bet neturiu duonkepes instrukcijos, nezinau kokia programa pasirinkti 🙁 Gal turite atskanuota instrukcija? 🙂
Neturiu vartojimo instrukcijos, bet galima rasti internete, jeigu turi tikslų modelį.
Angliškai programa vadinasi „Sweet bread“, vokiškai – „Susses brot“. O kokią duonkepę turi?
Sveika Forelle, norėjau paklausti, kiek laiko trunka tavoji „saldžios duonos“ programa? Pas mane būtent tokios nėra, o užsinorėjau pabandyti, sakau, žiūrėčiau pagal laiką – tarkim manosios duonkepės pagrindinė programa trunka 3 val. su produktų maišymu, tešlos kildinimu ir kepimu. Ar tiktų šitai saldžiai duonai??
Ačiū už pagalbą.
Labas,
„Saldžios duonos“ programa yra apie tris valandas (priklausomai nuo kepaliuko dydžio), skirtumas tik tas nuo kitų programų, kad kildinama ilgiau ir kepama mažesnėje temperatūroje. Bet turėtų išeiti ir kepant kitu ciklu, gal tik bus kitoks porėtumas, plutelė. Sėkmės
sakykit, o ka reiskia tas 3 1/3 puodelio miltu, cia koks kiekis?
Trys pilni puodeliai ir vieno trečdalis arba apie 790 ml
kepiau jau du kartus sia duona,nepaprastai skani!! 🙂 aciu uz recepta
Prašom 🙂
Kai dabar visame kame pilna chemijos duonkepė idealus reikalas viską skaniai pasigaminti.
Turiu parduot DUONKEPELE 80lt teiraukites xxxxxx
čia ne skelbimų skiltis
Kepiau šiandien šią duoną – labai skani. Tik ji kepdama pradėjo per viršų lipti. Kažin kodėl? Gali būti dėl to, kad vanduo pas mus minkštas (paaiškinimas iš duonkepės instrukcijos), o gal aš miltus ne tokius naudojau? Dėjau 405D…
Ai, dar… O 2 a.š. sausų mielių man gavosi visas 7 g pakelis. Taip?
Man dar truputis liko pakelyje
Jau daug kartų kepiau šią duoną, įdedu razinų… Laaabai skanu. 🙂 Tik kepu 0,75 porcijos, nes kitaip per viršų išlipa.
Matyt tavo duonkepė tokia pat mažytė kaip manoji, bet aš vistiek visą porciją kepu, nors duona iškyla iki pat dangčio 🙂 Šita duonelė ir pas mus labai mėgstama, dėl to net kitų nebandau, nes kelis kartus teko ir nusivilti. O ši padžiovinta duona labai tinkama duonos pudingams, nors aš pusė jos tam ir sunaudoju
Mano duonkepė kepa iki 1 kg kepaliukus, bet jau tas 0,75 porcijos iškyla iki formos viršaus. 🙂 Tai nerizikuoju. Geriau dažniau išsikepti ir šviežesnę valgyti. 🙂
as irgi kepiau sita duonele, tik man kazkodel nesigavo tokia nuostabiai geltona… ganetinai blyski ir balta. bet skani.
Naktinis apšvietimas čia kaltas, ji tikrai balta 😉
šiandien vaikštinėjau Kauno Aleksoto turguj, ten daug visokio antikvaro, detalių ir… naudotų daiktų. kadangi mama jau keletą metų zyzė apie duonkepę, už akių „užkliuvo“ naudota Clatronic 2605, kurios kaina parduotuvėj apie 200Lt. nesu niekada pirkusi naudotos buitinės technikos, tai nežinojau ko tikėtis. pardavėjas paprašė 20Lt su pažadu, kad veiks. na ir surizikavau. galvoju, jei jau tikrai patiks šis daikčiukas, galėsim nusipirkti naują, o gal ir visai nereiks dar kurį laiką pinigų laidyt.
parsinešiau namo, gerai išploviau išsivaliau. (turėjau kiek sunkumų su vokišku valdymu, bet radau anglišką instrukciją internete) ir… kol kas kuo puikiausiai vyksta procesas. svogūnų duonelė bus paruošta po 2 valandų. negaliu atsigrožėt, kaip gražiai duonelė minkosi… 🙂 kai bus rezultatas, galėsiu pasidalinti receptu 🙂
Wau ir kaip jūs Aleksoto turguje tiek gėrio randat? Aš kiek važiuoju, tai nieko nenusiperku, tik šiandien parsivežiau kelias receptų knygas. Reiks būt atidesnei 🙂
O recepto lauksiu, vienas svogūninės duonelės yra receptas, kol kas ji labai mėgstama, bet žinau skanų ir su keptais svogūnais, gal jūsiškė tokia?
o kokia jūsų duonkepė, jei ne paslaptis?
Tikrai ne paslaptis, duonkepė Clatronic firmos, nes tuo metu kai pirkau, buvo tik šios firmos ir dar kažkokios, bet ėmiau, šią, dėl dydžio. Dabar pasirinkimas daug didesnis tiek dėl dydžių, tiek dėl funkcijų
laba diena as turiu sena Clatronic firmos duonkepe, bet beda ta kad nera instrukcijos , as net nenutuokiu kaip ja ijungti, ir kokius produktus deti, kaip jus manote as betkoki recepta galiu rinktis ar butinas specialus pagal duonkepe?
Tinka bet koks receptas, svarbu eiliškumas: skysčiai su cukrumi, medumi, miltai ir vėliausiai-mielės.
sveikutes na as taip pat vakar ismegianu savo duonkepele,radusi paprasta receptuka iskepiau pora artu nes pirma suruko zaibo greiciu 😉 tik beda nzn kodel likus gal kokiai valandai iki baigimo kepti ji surenta man:((( gal numanot ka netaip darau?
Duonkepėje pradėjus maišyti tešlą, reikia pažiūrėti ar tešla tinkamo tirštumo. Subliūkšta, jeigu tešla būna per skysta, juk nes tam įtakos gali turėti ir kiaušinių dydis, ir miltų rūšis
na miltus as naudoju angliskus ir ant ju parasyta kad tinkam kept duona,o sudetis tai 500g miltu 25 g mieliu 1saukstas margarino 3saukstai aliejaus 300ml vandens 1saukstas cukraus.na as viska atmieravus sudedu ir viskas ir uzdedu programa 3valandoms vidutiniam rudumui ir 1kg.meginu db ant kitos programos sakau gal pavyks :/
O kokias mieles dedate? Iš recepto kiek suprantu šlapios dedasi, su jomis nesu bandžiusi duonkepėje kepti
taip dedu slapias,reiks nusipirkti sausu ir bandyti su jomis:/ nes tkrai saunus dalykelis ta duonkepele:))))) visi patenkinti ir paciai smagu kad va savo kepta duonele be visokio s…atsiprasant 🙂 aciukas labai uz patirties pasidalinima:)))
Duonkepė tikrai gerai, ypač kai laiko nėra terliotis su tešlomis 🙂 Pabandykit ir su sausomis, gal visai kitaip suveiks
Pasakiškas skonis. Nuo šiol ši duonelė-pyragas mūsų šeimos favoritė.
Ji tikrai verta būti favorite