Ruginių blynų recepte, pakeičiam ruginius miltus kvietiniais ir gauname purius, minkštus ir skanius blynus, prie kurių tinka ir karamelizuoti obuoliai, ir klevų/agavų sirupas ar medus, ir uogų padažai.
1 puodelis miltų;
¾ puodelio pieno;
2 v.š. cukraus;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
aliejaus kepimui.
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Įleisti kiaušinių trynius, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti. Kepti aliejuje.
Jei parneš kambariokė pieno iškepsiu 🙂
Ir su speltos miltais kepiau, tik va proporcijų nematavau, gal miltų kiek ir daugiau reikėjo, o gal ir tiek pat
Jau pati nuotrauka sugundė ;D
o tas klevų sirupas labai brangus? visur galima jo rasti ar deficitas? 🙂
Brangokas, 200 ml apie 20 lt, galima rasti visuose didžiuosiuose prekybos centruose.
Bet man atrodo, kad čia tiktų ir Auksaspalvis sirupas 😉
Jeigu tik patinka, aišku, kad tinka ir auksaspalvis. Kartais ir jį naudoju