Vengriškas varškės pyragas

„Vengrų virtuvės savaitę“ pradedu šiuo labai skaniu pyragu su trapios tešlos pagrindu, saldžiu varškės įdaru ir morengų sluoksniu. Nesunkiai pagaminamas, tik labai saldus. Rekomenduočiau cukraus kiekį sumažinti (jeigu dedamas abrikosų džemas) arba džemo tepti labai plonai.


Pagrindui:

150 g miltų;

75 g šalto sviesto;

40 g cukraus;

1 š. grietinės;

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

500 g sausos varškės (naudojau varškės sūrį);

100 g cukraus;

3 tryniai;

1 citrinos tarkuota žievelė;

100 ml grietinės;

sauja razinų (nedėjau);

Morengų sluoksniui:

3 kiaušinių baltymais;

50 g cukraus pudros;

abrikosų džemo.

Pagrindui sviestą sutarkuoti, sudėti į miltus su cukrumi ir trinti, kol neliks sausų miltų. Įdėti grietinę ir išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Įdarui visus produktus išsukti iki vientisos masės. Morengų sluoksniui baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Iškloti skardą tešla, ją šakute subadyti ir kišti į orkaitę 10 minučių. Ištraukus padengti varškės mase, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 15 minučių.

Ištraukus pyragą padengti abrikosų džemu ir plaktais balymais. Galima daryti kaip tinklelį, galima juostelėmis arba padengti tolygiai baltymais. Kepti 160 laipsnių temperatūroje 5-10 min. Atšaldyti.

Šaltinis: chiliesvanilia.blogspot.com


21 comments on “Vengriškas varškės pyragasAdd yours →

  1. Morengai juk būna dviejų rūšių, kur kepami žemoje temperatūroje ilgą laiką, tada išdžiūna ir būna sausi, trapūs ir antras tipas, kur kepami aukštoje trumpą laiką, tada jie būna minkšti, kaip ir šiuo atveju. Tik pas mane truputį viršūnėlės perdegė, laiku nenuėjau išjungt

  2. Jėga, tu iškepei pyragą, ties kuriuo (bent jau tokios pačios koncepcijos, produktų santykis gal kitoks)aš šiandien rymojau ir svarsčiau ar kepti. Nusprendžiau nekepti, nes savaitgaliui išskrendame, tai pamaniau, kad nebus kam jo valgyti. 🙂 Atrodo tikrai skaniai!

  3. O šio pyrago receptą radau visai atsitiktinai, ieškodama kur sunaudoti kilogramą sūrio 🙂 o dar kai pamačiau, jog vengrų, tai sakau nušausiu du zuikius vienu šūviu. Tikrai skanus pyragas, bus ir dažniau gaminamas

  4. Ar galima naudoti koki nors naturalu jogurta vietoj grietines. Cia kur as gyvenu tokio daikto kaip grietine nera 🙁 Bet yra visokios konsistencijos jogurtu. Gal tiktu koks riebesnis?

  5. Na va, as ir planuoju bandyt si pyraga issikept, tik planuoju cukraus nemazint, o vietoj abrikosu dzemo, deti sviezias vysnias be kauliuku 🙂

  6. Tiesiog pasaka ne pyragas. Supeinis. Tik as dariau be dzemo nes jo neturejau ir visa virsu uzklojau baltymais. Labai skanus gavosi, toks minkstutis ir ne sausas, jegele 🙂

  7. isbandziau su dzemu, truputi per saldu. Ir sykart man kazkas nepavyko 🙁 varskes sluoksnis pirma karta buvo toks purus purus ir vientisas ir dregnas, o antra kart kazkoks grudetas gavos ir trapus… nors viska dariau taip pat. Tiesa varske kitokia naudojau… turbut del to

  8. O man su džemu kaip tik skaniau buvo ir nebuvo labai jau saldu. Gal per daug pritepėt arba reikėtų kitą kartą cukraus kiekį varškės masėje sumažint.
    Varškė labai didelę reikšmę turi. Aš šį pyragą gaminus tik su riebia kaimiška varške, kurią išsukdavau iki vientisos masės, žinau, kad kai kurios pirktinės kai kada ir lieka su grūdeliais, pati jau „nudegus“ varškėčius kepdama

  9. gavosi viskas puikiai. Tik kazkodel mano pyrago pagrindas ir varškės sluoksnis labai plonas gavosi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*