Dar vienas jau
seniai gaminamas patiekalas. Nors visų daržovių imama lygiomis dalimis,
burokėlių skonis vyrauja. Bet tikrai skanus ir lengvas troškinys.
Lygiomis dalimis
burokėlių, morkų, bulvių ir moliūgo;
prieskonių
(naudoju ciberžolę, maltus kuminus, ožragę, čili ar prieskonių mišinį „indiškas karis“);
druskos;
sviesto arba
aliejaus.
Daržoves
supjaustyti nedideliais vienodo dydžio kubeliais. Sviestą/aliejų pakaitinti,
suberti prieskonius ir kelias sekundes pakepinti, sudėti morkas, burokėlius, apkepti
svieste, užpilti vandeniu ir troškinti, kol pradės minkštėti. Tada sudėti
bulves, po kelių minučių – moliūgą. Pasūdyti ir skanaus.
Labas 🙂 Matau, esi pasikausčius maisto gamybos srity. Turiu tokią mintį, tiksliau prašymą – gal įmestum kūčių meniu pvz., kažkaip atsibodo skaičiuoti – apelsinas 1, raudonas apelsinas 2 ir t.t. DEKUI
Gerą tu čia klausimą uždavei, bandau prisiminti ką gaminam. Šiaip kiekvienoje šeimoje vis kitos tradicijos, kiti patiekalai valgomi. Pavyzdžiui pas mus taip: 1) burokėlių sriuba su džiovintais baravykais; 2) su lupenomis virtos bulvės; 3) spanguolių kisielius; 4) burokėlių mišrainė; 5) kepta žuvis; 6) silkė su morkomis ir svogūnais; 7) kūčiukai su aguonų pienu; 8) grybai; 9) vaisiai; 10) riešutai; 11) duona ir kalėdaičiai įskaičiuojami.
ką tik pagaminau, keistas skonis, bet skanu.
Burokėliai specifinį skonį suteikia, nors man dėl to jie ir patinka. Dar patarsiu naudot pailgus burokėlius, jų lyg ląsteliena smulkesnė, tai jie minkštesni ir švelnesnio skonio