Pyragėliai su trapiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu maskarponės sūrio bei varškės sluoksneliu tikrai ras savo gerbėjų. Aš gaminau vanilinį variantą, bet galima ant pagrindo pridėti uogų, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu, ir gauti dar gaivesnį pyragą.
60 g sviesto;
50 g cukraus;
1 trynys;
150 miltų;
2 v.š. grietinės.
Įdarui:
150 g varškės;
150 g maskarponės sūrio;
50 g cukraus;
25 g krakmolo;
1 didelis kiaušinis arba 2 maži;
valinio cukraus ar vanilės ekstrakto.
Įdarui visus produktus suplakti iki vientisos masės.
Pagrindui sviestą ištrinti su miltais ir cukrumi iki trupinių, sudėti trynius, grietinę ir išminkius dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. „Pailsėjusią“ tešlą iškočioti ir iškloti kepimo indą, supilti paruoštą įdarą ir dėti į įkaitintą iki 180 C orkaitę. Kepti 40-50 minučių. Išėmus atvėsinti ik ikambario temperatūros ir dėti porai valandų į šaldytuvą.
bentjau žiūrint į nuotraukas atrodo panašu į seną gerą „Draugystės“ pyragą: )
Va čia tai man labai labai LABAI patiktų 🙂 Saugojuos geriems laikams, kai ateis laisvas savaitgalis :))
Akvile, jeigu paskleisi obuolių sluoksnelį ir dar vieną trapios tešlos lakštą ant viršaus, tada tikrai primins „Draugystę“
Asta, tikrai siūlau išbandyti. Aš tiksliai receptu nesinaudoju, maždaug visko įdedu, kartais su krakmolu, kartais be jo, kartais po lygiai varškės ir maskarponės, kartais maskarponės daugiau, nes labai mėgstu ją, bet visada puikiai pavyksta.
Puikus receptas. Kaip tik galvojau išmėginti kokį naują su varške ar sūriu 🙂 Manau jau radau.
Pas tave kaip visada iš paprastų produktų nepaprasti patiekalai 🙂
Džiugu gaminti tavo išbandytus patiekalus.
Daiva, ačiū, šis pyragas „gimė“ iš nepavykusių grietinėčių (varškė buvo naminė, riebi ir išsilydė). Ta panaudojau likusią tešlą kaip pagrindą, o visa kitą radau šaldytuve
Och varškė su mascarpone. Taip ir jaučiu tokį kreminį tirpstantį burnoje
Galima į svečius? 🙂
Indre, labai gerai jauti 😉
Vilma, gali atlėkt, nors šių jau neturiu, bet maskarponės ką tik parsinešiau ir galiu iškept
Tikrai labai skanus ir tirpstantis pyragiukas, super 🙂