Lengva, paprasta vakarienė, kai lieka nuo pietų virtų bulvių. Tešlą galima
daryti tik iš miltų ir vandens, bet man skanesnis šis variantas. Į bulvių įdarą
galima įdėti ir svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų.
1 kiaušinis,
½ puodelio pieno arba vandens (šilto);
2-2 ½ puodelio miltų;
druskos;
Įdarui:
kelios virtos bulvės;
1 š. tirpinto sviesto arba grietinės;
žiupsnelis malto muskato riešuto;
druskos,
Iš miltų, kiaušinio, vandens ir druskos užminkoma tešla ir paliekama
pusvalandžiui kambario temperatūroje. Įdarui bulvės sutrinamos, pasūdoma, įberiama prieskonių.
Tešla iškočiojama, iš jos išpjaustomi apskritimai ir ant kiekvieno jų
dedama įdaro. Apskritimai sulenkiami pusiau, o kraštai užspaudžiami. Virtinukai
dedami į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils pavirti keletą minučių ir
išgriebti.
Teliko užsipilt mėgstamo padažo…
ale kaip tu nepavargsti gaminti 🙂 siunciu daug pagyru 🙂
Ačiū 🙂 Gaminimas man dabar tikra atgaiva, užsidarau virtuvėje ir mėgaujuosi tyla, nieks nezurzgia, neverkia
žaviuosi tokia išradinga ir darbščia šeimininke.
Dažnokai užsuku pasisemti patirties ir naujų idejų.
AČI≈™
Labukas, cia mano megstamiausias patiekalas, mano mama ji gamina, tik dar i idara ideda varskes, kartais padaro su virta mesa, labai skanu 🙂
Sveika Forelle. Man labai patinka tavo blogas 🙂 tik, prašau, pasakyk kiek yra puodelis? Pvz.: puodelis miltų? kiek tai gali būti gramų? ačiū.
Puodelis yra apie 237 mililitrai, aš naudoju paprastą puodelį ar stiklinę. 1 puodelis miltų atitinka 140 gramus
lb tinka pora smulkiu spirgiuku i bulviu kose imest;]
Taip, girdėjau, kad spirgiukai labai tinka, bet aš jų nemėgstu. O kas mėgsta, tai padarau padažiuką su spirgučiais
Mano megstamiausias patiekas;) as dar i idara dedu varskes ir dziovintu metu, mmm…
labai skaniai arodo ..mhm tik idomu kaip jus ten uzspaudziat krastus? su sakute?
Taip, su šakute. Greita ir tikrai užtikrinta, kad nieks neišsileis 🙂
Gal praleidau kazkur , bet vistiek paklausiu.. 🙂 kokio dydzio geriausiai butu daryt tuos apskritimus? labai buciau dekinga uz atsakyma 😉
Kokio tik nori dydžio galima daryti. Aš mėgstu mažesnius, nes verdant vistiek jie padidėja, todėl apskritimus iš tešlos išpjaunu nedidele plona stikline
Mano megstamiausiais patiekalas, patiekiamas mociutes su spirguciais ir grietine 😛
Katik gaminau, tikrai labai skanūs gavosi! Labai tinka su alyvuogių aliejumi (žinoma jis turi būti skanus, geras).
Galiu tik patvirtinti jog tikrai skanu su visokiais įdarais: bulvių, tarkuotų bulvių, varškės ir t.t. Dar jie labai skanūs kitą dieną pakepinti keptuvėje.
Aš skaitau ir matau jog merginoms reikia daugiau drąsos ir kantrybės gaminant, dabar užduodami tokie klausimai kokius tarybiniais laikais pradinėje mokė, nebijokit eksperimentuoti, ar virtinukai bus didesni ar mažesni juk esmė nečia o įdare – vieną kartą padarysit didesnius nepatiks, pasidarysit mažesnis. Mano mama darė stiklinės pagalba o dabar žiūriu ir žmona daro su stikline ir daro greit, galbūt mažiau vargo negu su tom formom, tai prilipo, tai suplišo.
Mažesni visada skaniau, nors jau man 🙂 Geriau daug mažiukų, ilgiau pasiterlioti prie jų, negu keletas delno dydžio virtinių. Bet vistiek svarbiausia skoniui – koks bus įdaras