Tik šią savaitę galėjau pasidžiaugti viena iš kalėdinių dovanų – žurnalu „Fine cooking“. O šiandien išbandžiau pirmąjį receptą – labai skanius, traškia plutele (kol karšti, jeigu sudėsit vieną ant kito ar užpilsit padažu, suminkštėja), minkštu vidumi vaflius, pagardintus klevų sirupu su riešutais. Jeigu nemėgstate intensyvaus prieskonių skonio, juos galite pakeisti vaniliniu cukrumi.
2 puodeliai miltų;
1/3 puodelio cukraus;
2 a.š. malto cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. kepimo sodos;
½ a.š.druskos;
¼ a.š. malto muskato;
1/8 a.š. maltų gvazdikėlių;
1 ½ puodelio natūralaus jogurto;
¾ puodelio pieno;
2 dideli kiaušiniai;
3 v.š. augalinio aliejaus ar tirpinto sviesto;
1 puodelis klevų sirupo;
½ puodelio pakeptų, stambiai sukapotų pekano riešutų.
Nedideliam indelyje sumaišyti miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius, druską, prieskonius. Kitame inde išplakti iki standžių putų baltymus. Dideliame inde išplakti jogurtą, pieną, aliejų, kiaušinių trynius. Į šį plakinį suberti sausus produktus, gerai išmaišyti ir tada atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti įkaitintoje vaflinėje (dėti po kaupiną šaukštą ir gražiai paskleisti, kepant pučiasi ir gali tešla išbėgti iš keptuvo). Patiekti apipylus sirupu.
Klevų sirupą pakaitinti, suberti riešutus ir laikyti šiltai, kol iškeps vafliai.
Šaltinis: „Fine cooking“ Nr.108
O čia gal ir blynus kepti galima pagal šį receptą?
Man irgi kilo tokia mintis, manau galimapabandyti kad ir iš pusės porcijos
Sveika, o kur tu perki klevų sirupo? 🙂
Yra jo beveik visuose prekybos centruose: IKI, Rimi, Maximoj, daug brangesnio, bet ekologiško galima rasti sveiko maisto parduotuvėlėse
O kepimo soda – tai ta paprasta maistine soda ar kazkokia speciali butent kepimui? nesijaucia vafliuose?
Aš naudoju kur parduodama mažais pakiukais, o ne ta geriamoji po puskilį. Man rodos ant pakelio ir būna parašyta, kad kepiniams, tai tokia soda tikrai nesijaučia, aišku, galima kiekį ir pamažinti, nes vafliai labai jau pučiasi nuo jos. Dėkit ir geriamąją, jeigu turite, tik daug mažesnį kiekį.