Kartais užsimanau ko nors saldaus, o šokoladas jau pasibaigęs, tuomet lekiu
į virtuvę kepti sausainiukų. Šįkart sausainiukai iš to, ką radau savo
virtuvėje. Rezultatas – trapūs, traškantys, saldūs sausainiukai. Iš duoto
kiekio išeina dvi kepimo skardos.
110 g sviesto arba margarino;
2 š. medaus (gali būti ir dirbtinis);
3 š. vandens;
1 puodelis (237 ml) miltų;
¾ puodelio kokoso drožlių;
¾ puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
½ puodelio cukraus (galima keisti
ruduoju);
1/3 puodelio smulkintų lazdyno riešutų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Puodelyje sumaišyti sviestą ar margariną, medų, vandenį ir kaitinti ant
silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Atšaldyti. Dubenyje sumaišyti miltus,
kokoso drožles, avižinius dribsnius, cukrų, riešutus ir kepimo miltelius. Įpilti
sviesto ir medaus mišinį ir gerai išmaišyti. Rankomis formuoti nedidelius 2 m
skersmens rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ranka arba
kokiu įrankiu lengvai paspausti, suplojant juos. Kepti iki 1750C¬† įkaitintoje orkaitėje 8-10 min.
Šaltinis: M.Cadogan. Deliciuos baking, 1985
hm, o lazdynų riešutus galima pakeisti kuo nors? arba kompensuoti jų trūkumą kad ir tuo pačiu kokosu?
Gali kokių nors kitų riešutų įbert ar razinų įdėt. Jeigu keisi kokosais, tai cukraus daug mažiau pilk, labai saldu bus
Įsivaizduoju kaip skanu… :)))) Įrašom į ateities planus 🙂
Labas 🙂
Jeigu voetoj riešutų dėti kokosą, kiek tuomet cukraus reikėtų, kad nebūtų per saldu?
1/3 puodleio manau užtektų.
labai skanus reikalas 🙂 ir kas svarbiausia – kosmiskai greitas paruosimas ir iskepimas 🙂
Kepiau su palmių cukrumi.. labai skanus dalykas.. nem nem.. 🙂
O man tai taip ir neatvežei
Margariux, jau isivaizduoju kaip skanu buvo. Tailande ragavau pyrageliu su palmiu cukrum, tai tikrai dievisko skonio buvo
Kaip įdomu.Radau šiuos sausainius staliniame kalendoriuje. Žodis į žodį iš jūsų tinklaraščio nurašyta. Kažin taip galima? 🙂
Kaip ir, nes jie nėra mano autoriniai, aš irgi iš kažkur paėmiau, tik va aš nurodau šaltinį, o visokiems žurnalams, laikraščiams ir kalendoriams, tai nėra būtina. Aš irgi kalendoriuje radau savo maskarponinių pyragėlių receptą, o vienas žurnalas dažnai pateikia mano receptų, tik pvz., pecorino sūris virsta – paprastu fermentiniu ir pan. 🙂
Skirmante, Skirmante, tu tokia smaližė, kad net 2 m sausainis tau „nedidelis“ rutuliukas. 😀
Taip anksčiau buvo, dabar savo potraukį saldumynams valdau, nes yra kas irgi visko nori, o paskui normalaus maisto jau nevalgytų. Nepastebėjai, kad saldumynų pastauoju metu tikrai mažiau įdedu? 🙂