Trapus, aromatingas obuolių
pyragas, kuriam saldumo suteikia padažas iš grietinėlės ir rudojo cukraus.
2 kiaušiniai;
1-1,5 puodelis cukraus (galima dalį baltojo cukraus pakeisti ruduoju);
1 puodelis aliejaus;
2 puodeliai miltų (naudoti „Karališkus“ arba kelis kartus persijotus paprastus
miltus);
2 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
4 obuoliai (nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais
kubeliais);
0,5 puodelio lazdyno riešutų (pakepinti, nuimti odelę ir susmulkinti; nėra
būtini).
Padažui:
50 g sviesto;
2 š. miltų;
1 puodelis grietinėlės
0,25 puodelio baltojo cukraus;
0,25 puodelio rudojo cukraus.
Pyragui visus produktus sudėti į indą ir išmaišyti šaukštu (mikserio
nenaudoti). Tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir kepti 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Padažui visus produktus sumaišyti, pakaitinti, kol užvirs ir pora minučių pavirti
ant silpnos ugnies maišant.
Pyragą patiekti užpiltą karštu padažu.
Atrodo neblogai, bet aš padažą būtinai pagardinčiau vanile, kad kvepėtų iš toli 🙂 O vietoj miltų naudočiau kukurūzų krakmolą.
kaip skaniai tas padazas atrodo.. :>
Galima ir taip eksperimentuoti. Kai rudasis cukrus išsilydo jis duoda karamelės kvapą ir skonį, tai man vanilė čia visai ir netiko. Bet kiekvienas daro kaip mėgsta
vakar užtikau šį receptą ir susigundžiau išbandyt. Rezultatas – mmmm, vos liežuvių su vyru neprarijom:) Į padažą įspaudžiau truputį citrinos sulčių, kad nebūtų taip saldu. Šiandien ragauju jau atvėsusį pyragą – skanu, bet ne taip žiauriai kaip su padažu:)
Ačiū už receptą:)
Prašom, malonu, kad patiko. Man su padažu irgi skaniausias, užtat ir antrą dieną vėl jo išviriau, o pyragą supjaustytą gabaliukais truputį pašildžiau orkaitėje (galima ir mikrobangų krosnelėje)
aciu, labai paprastas ir skanus pyragas. tik as be padazo gaminau, o prie pyrago man geriau tiko naturalus jogurtas ar rugstus pienas (gal ir neriebi grietine), nes saldumo ir taip nemazai.
Labas forelle..Galiu paklausti? Idomu sis padazas tiktu prie paprastu blynu?
Tinka ir prie blynų, ir kitokių kepinių, tik juose mažiau cukraus reikėtų, nes bus per saldu
atrodo pasakiskai….reikia butinai isbandyti
Kaip skaniai skamba.. Reikės išbandyt. 😉
Nesupratau kaip čia nuotraukose pyragas šviesus, man jis gavosi rudas, rudas. Tiesa sakant obuoliai čia man nelabai tiko, bet pats pyragas neapsakomo skonio, darysiu dar kartą.
Spalva priklauso nuo to kokį rudąjį cukrų naudosi, čia buvo demerara ir dar lius blicas fotografuojant, ir pyragas šviesus. Bet dėl obuolių nesutinku, su jais ir yra skaniausias variantas
O padazui sviesta pirmiau reikia islyditi ar ne?:)
Taip. Pirmiausia ištirpdote, pakepinate miltus, tada pilate po truputį grietinėlę ir vis maišote.
Galima ir viską sudėjus kaitinti, tik va tokiu atveju miltai jaučiasi, jie gali į gumuliukus sušokti.