Man pasirodė per daug mėsiškas pyragas. Norėjosi morkų, cukinijų ar dar kokių daržovių, bet vyrui tuo ir patiko, kad jų nebuvo. Skaniausias karštas su aštresniu padažu.
Pagrindas:
200 g miltų;
100 g sviesto;
3-4 v.š. šalto vandens (jeigu norisi minkštesnio, trapesnio pagrindo, galima dėti trynį);
Žiupsnelis druskos.
Įdaras:
15 g sviesto;
1 svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
1 česnako skiltelė, susmulkinta;
400-450 g virtos vištienos;
1 raudona paprika;
1 žalia arba geltona paprika;
1 v.š. pomidorų pastos;
1 kiaušinis;
125 ml grietinėlės;
½ a.š. džiovintų čiobrelių;
½ a.š. čili;
1 v.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių;
30 g tarkuoto sūrio;
Druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Pagrindui šaltą sviestą supjaustyti gabaliukais, sudėti į miltus, sumaišytus su druska ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Supilti vandenį ar įleisti trynį ir tešlą suminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kol tešla šąla paruošiamas įdaras. Ištirpintame svieste pakepinami svogūnai ir česnakai, kol suminkštėja. Sudedamos juostelėmis pjaustytos paprikos ir keletą minučių dar patroškinama. Suberiama kubeliais pjaustyta vištiena, pomidorų pasta, prieskoniai ir pakepama, kol pradės skrusti. Kiaušinis išplakamas su grietinėle, druska, pipirais, įmaišoma tarkuoto sūrio.
Tešla išklojamas 23 cm skersmens kepimo indas ir dedama į 2000C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Ant apkepto pagrindo sudedamas vištienos įdaras ir supilamas paruoštas plakinys. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 1900C ir kepama 30-35 minutes.
Šaltinis: pagal „Savory flan fillings“, 1994
Išsisaugau, atrodo laaabai skaniai:)
Aš savo vyrą jau truputį palenkiau į daržovių pusę – įtikinau, kad mėsos tris kartus per dieną nereikia, tai visai mielai vakare valgo sriubą, apkepus ar salotas. 🙂 Tiesa, kartais po tokios vakarienės išsitraukia dešrigalį „desertui“. 😀
Gaby, gali išbandyti, gal patiks. Tik nepamirškit šalia padažo ir salotų 😉
Vilma, aš džiaugiuosi, kad nors maniškis pradėjo valgyti „neaiškias“ sriubas su keistomis daržovėmis ir kruopomis 😀 Va ką reiškia, kai darbe nėra kur pavalgyti, nėra kaip pasišildyti maisto ir grįžti sustiręs. Bet kartais aš būnu gerietė ir pagaminu kažką specialiai jam su daug mėsos
Aš niekada neprašaunu su balandėliais. 😀
Oi ne, čia jo nemėgstamiausias patiekalas, juk kopūstų daug, morkų, o mėsos beveik nerasta 😀
Išvada – ne visi vyrai vienodi. 😀
Atrodo super skaniai, bet nesu paprikų mėgėja, o čili iš viso valgyti negaliu, tad liksiu prie savojo švelnaus tokio pyrago varianto 🙂
Jeigu ko nemėgsti, dažnai galima ir nedėti, čili jeigu digs tai nieko tokio, bet be paprikų jau ir skonio neliktų, todėl jeigu nemėgsti, tai geriau ir nebandyt
kokio dydžio kepimo formą naudojot? Ačiū 😉