Kai už lango taip
lyja, tamsu ir niūru, nuotaiką paskaidrinti gali šie sausainiukai. Kepiau juos
su abrikosiniu džemu, bet tinka bet koks.
20 sausainiukų
reikės:
70 g minkšto
sviesto;
70 g cukraus;
1 kiaušinio;
½ a.š. vanilės
ekstrakto;
170 g miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių;
žiupsnelis
druskos;
pasirinkto džemo.
Sviestą ir cukrų
išsukti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstraktą ir
išplakti. Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir
išminkyti. Tešlą padalinti į 20 dalių, iš jų suformuoti rutuliuką, pirštu
įspausti centre duobutę, į kurią įdėti džemo. Kepti 8-12 min iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje.
Šaltinis: Corner
Cafe
Forelle, aš skaičiuoju kalorijas, o tu mane žudai tokiais vaizdais!!!
Atsiprašau, kad taip kankinu 🙂 Bet pati nė dienos neištveriu be sausainiukų
Bet jie skanūs.
nu nieko nieko skaniai atrodo. mmm.
kepiau . labai skanus sausainukai. tik as juos per tankiai sudejau i skardele, todel man jie sulipo
Kitą kartą, jau tokios klaidos nepadarysi. Džiugu, kad patiko
Labai skanūs išėjo 😉
o kodel jie man labai i sonus issiplete? gal per skysta tesla padariau? nes miltus tai dejau daugmaz is akies 🙂
Gal ir per skysta, o gal pakankamai orkaitė nebuvo įkaitus, nes tik aukštoj temperatūroje sausainiai „užfiksuojami“ ir tada nesiplečia
dariau sian situos sausainukus, gavosi paprasti, bet skanus. Tik per plonai tesla iskociojau tai gavos kietoki truputi, bet vistiek skanus, jau 3 kart darau is forelles receptu saldumynus ir gaunas skaniai 🙂
Nereikėjo jos kočioti, tik formuoti rankomis rutuliukus, tada nesigaus kieti.
Saldumynai man labai patinka, taip kad geriausi ir skaniausi išbandyti visada patenka į blogą. Džiaugiuosi, jog pavyksta ką gaminat
aciu ,suzinojau savo klaida 🙂