Paprasta, lengva sriuba,¬† kurioje morkų intensyvų skonį sušvelnina cukinijos, o ryžiai suteikia sotumo.
30 g sviesto;
250 g morkų;
250 g cukinijų;
1 l vištienos ar daržovių sultinio;
1 lauro lapelis;
keli šaukštai virtų ryžių; (nebūtini)
1 v.š. pomidorų pastos;
1 v.š. cukraus;
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, cukinijas supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais. Sviestą ištirpinti dideliame puode¬† ir subėrus daržoves uždegus kepti apie 10 minučių, vis pamaišant. Supilti sultinį, sudėti pomidorų pastą, cukrų, lauro lapelį, gerai išmaišyti ir užvirti. Virti apie 30 minučių arba kol daržovės suminkštės, tuomet ištraukti lauro lapą, sriubą sutrinti, pagardinti druska, pipirais, suberti ryžius ir vėl užvirti.
Šaltinis: adaptuota pagal „Good housekeeping freezer recipes“
Puiki sriuba nuotaikai pagerint pasitelkiant spalvų terapiją…aišku ir skonį 😉
Dar kartą esu dėkinga už idėją kaip sunaudoti likučius. Tas cukinijos galiukas taip liūdnai į mane žiūrėjo.. 🙂
Sriuba išėjo nuostabiai skani – tiesą sakant, nesitikėjau, kad bus toks sodrus ir kreminis skonis… Gerai, kad dar rytojui liko 🙂
Laura, ačiū, tikrai nebloga sriuba. O ir Ignė tą patvirtina 🙂
Igne, džiaugiuosi, jog nepatingėjau įdėti recepto ir kažkam jis pravertė
Sriuba turėtų būti skani, o jau dubenėliai kokie gražūs!
Ačiū, sriuba tikrai skani, o iš gražiųjų dubenėlių kolekcijos balto jau nebeturiu. Paskutiniu metu labai jau indai dūžta, matyt laikas atsinaujint 🙂
Išbandžiau. Tikrai skani! Ačiū. Tik nuo savęs pridėjau žiupsnelį čili, o patiekiau pabarsčiusi žiupsneliu tarkuoto sūrio ir petražolių. Beje, petražolės ypatingai tiko!
Man petražolės irgi tinka, jas fotografuodama antram plane padėjau, paskui ir įsipjausčiau, bet foto jau to nesimato 🙂
ačiū už gerutėlį receptą! sėdžiu išsišiepus ir lapnoju sriubą :)) labai skanu.
Išsivirėm vakar nes labai norėjau būtent iš cukinijų kokios sriubos ir kaip tik neturėjau po ranka svogūnų, žodžiu, idealiai atitiko (: skanu! Tik aš nemegėja trintų sriubų, todėl sutryniau tik pusę masės, kad liktų ir ką pakramtyt. Ir ryžių neviriau iš anksto, pyliau nuo pat pradžios nevirtus. Labai labai puikiai pavalgėm, ačiū (:
Džiaugiuosi, jog patiko. Aš ryžių virtų pridėjau, tam, kad irgi būtų ką kramtyti ir be to, turėjau likusių 🙂 bet tikrai galima įdėti ir verdant, tik tada tikrai visko netrinti
Sveiki. Aciu uz nuostabius recetus. Sriuba skani, o as dar idejau omidoru ir tarkuoto surio.