Visą laiką ryžių
dribsnius naudojau tik košei išsivirt, kai reikėdavo labai greitų pusryčių,
todėl nusprendžiau pasiieškot receptų ką dar galima iš jų pasigaminti. Vienas
iš patikusių receptų – apkepas. Aš pasirinkau saldųjį variantą su džiovintais
vaisiais.
200 ml ryžių
dribsnių;
1 š. cukraus ar
medaus;
2 kiaušinių
baltymai;
pieno;
džiovintų vaisių,
riešutų.
Ryžių dribsnius
užpilti verdančiu pienu. Kol dribsniai brinksta, susismulkinti vaisius, ištepti
kepimo indą sviestu, išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Į
dribsnius sudėti džiovintus vaisius, cukrų (medų), atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti apie 15
min vidutinio karštumo orkaitėje.
ragavau kazkada panashu bet su razinomis ir dar safrano buvo (: mmm
O cukru tai pamirsot panaudoti
Nepamiršau, tik recepte neįrašyta. Pataisysiu
Visai nieko receptas, vakar isbandziau jo modifikacija. Vietoje ryziu dribsniu panaudojau avizinius… :).. dar i mase imaisiau tuos du kiausiniu trynius. Ant virsaus ispraudziau kelias braskes. Labai neblogas neriebus uzkandis prie kavos gavosi. Salta irgi skanus.
Reikės pabandyti ir man su avižiniais, turėtų tikrai būt skanu.
o jei dar varškės įdėti? gal būtų neblogas varškės-ryžių apkepas…
Jeigu patinka ir manai tinka, tai gali dėti. Čia jau skonio reikalas.
kiek pieno reikėtų šiam receptui?
Tiksliai nepasakysiu, reikia tiek, kad dribsnius apsemtų.
Susigundžiau iškept aš jį. Žiūrėsiu kas gausis 🙂
Gavosi normaliai saldus apkepas. Buvo šiek tiek guminis, bet gal toks ir turi būti, nes cukrų įmaišiau, kai jau masė buvo kepimo inde. Matyt netolygiai pasiskirstė, o papaja sulydė 🙂 Lengvai vakarienei prie arbatėlės kaip tik 🙂
Tai gal baltymų gerai neišplakėte? Nes dėl jų apkepas ir yra purus
Forelle, įtariu, kad taip 🙂
super gavosi, dar truputi improvizavau, bet tikraj skanu, aciū už idėją 😉
Labai malonu girdėti 🙂