Pastaruoju metu daug kas gamina pagal Oliverio
receptus, pasidaviau ir aš tai bangai ir išbandžiau jo siūlomą pyragą. Skanus,
nėra labai saldus, bet bananas vos vos jaučiasi palyginus su šiuo pyragu.
340 g miltų;
2 š. aguonų (nedėjau);
170 g minkšto sviesto;
170 g rudojo cukraus;
1 gerai sunokęs bananas;
3 dideli kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
6 a.š. cukraus.
Sviestą išsukti
su ruduoju cukrumi, sudėti trintą bananą ir dar gerai išmaišyti. Sudėti
kiaušinių trynius, aguonas, įberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo
milteliais. Masę gerais išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių
putų su 6 šaukšteliais cukraus ir įmaišyti į tešlą. Kepti 170 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje, kol įkištas medinis pagaliukas, bus sausas (apie 30-40
min, priklausomai nuo kepimo indo dydžio).
Labai Skaniai Atrodo (mmm)
Ne imperialistiniams valgiams. Tik lietuviški.
jau koki 100 kartu kepiau:))) nerealus!
na stai, vakar as ji iskepiau! praeita karta nepavyko, o sitas isejo puikus, skanus, nu nuostabus pyragas:) aciu:)
Ačiū, Oliveriui 😉
skanus pyragas tik as ji siek tiek patobulinau! 😛
Ir gerai, kad patobulinai 😉 nes taip per daug paprastas
Labas, norejau pasiklausti kodel man jis orkaitej graziai iskyla, iskepus isemiau ir sukrito 🙁 reik orkaitej leist atvesti?
Tikrai orkaitėje nereikia leist atvėst. Gal dar buvo visiškai neiškepęs? Nes čia ne toks pyragas, kuris subliūkšta. Gal tešla buvo skystoka ar neįkaitintoje iš anksto orkaitėje kepėte?
Kaip manot o jei nedėčiau aguonų, o vietoje jų razinų ir tarkim saulėgrąžų… ?….
Einu bandyti kas gausis…
Dėkit kas patinka, vistiek pavyks 😉 Aš irgi aguonų nededu
Tai va mes jau ir ragaujam pyragą. Aguonų kaip ir minėjau nedėjau. Beje, banano irgi ne. Tai nežinau ar čia tiks prie bananinio pyrago mano komentaras… Prie recepto ingridientų + cinamono 2a.š., sezamo sėklų, razinų, saulėgrąžų. 🙂 Labai labai skanus gavosi, kepiau 40min.
Tiks komentaras. Nes čia tik Oliveris skambiai pavadinęs bananų pyragu, bet kai tiek bananų, tai bet ko kito įdėjus jų net nesijaučia 🙂