Labai minkštas,
švelnaus skonio pyragėlis, gal tik prieskonių mažoka. Kepiau ne iš visos
normos, užtat pyragas toks plonas, bet užtat aptepo nepagailėjau. Kadangi sulaukiau netikėtų svečių, tai
fotosesijai liko tik keli gabalėliai ir tuos jau sutemus fotografavau, dar pastovėjusius kambaryje, gal ir
neypatingai atrodo, bet tikrai skanu.
5 kiaušiniai;
350 g cukraus;
335 ml aliejaus;
500 g smulkia
burokine tarka tarkuotų morkų;
300 g miltų;
2 a.š. kepimo
miltelių;
½ a.š. malto
muskato riešuto;
1 a.š. cinamono;
150 g smulkintų
graikiškų riešutų (nedėjau);
Aptepui:
120 g kambario
temperatūros sviesto;
300 g kreminio
sūrio (pvz. Philadelphia); (neturėjau, tai dėjau rikotos sūrį)
150 g cukraus
pudros;
keli lašai
vanilės esencijos.
Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidės. Supilti aliejų, suberti miltus,
sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Sukrėsti
sutarkuotas morkas ir išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50
minučių.
Aptepui visus
produktus gerai išsukti. Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio
mase. Laikyti šaltai.
Šaltinis:.delsole.co.uk
Gražu 🙂 Nebejoju, jog ir skanu
Tikrai skanu. Aš dar šilto ketvirtadalį suvalgiau, o svečiai pabaigė visą 🙂 net morkų nemėgstanti valgė ir gyrė koks skanus
O kaip be aptepo? Butu skanus?
Beje, atrodo graziai, net ir visomis suminetomis aplinkybemis 🙂
Skanus ir be aptepo. Aš ketvirtadalį vieno ir suvalgiau 🙂 su aptepu gražiau ir sočiau.
Labai skanus gavosi tortas pagal šį receptą. Aš ji dar perpjoviau per pusę ir patepiau apelsinų uogiene – ta apelsinų kartelė puikiai perlaužė saldumą (nors ir sumažinau cukraus kiekį, buvo gana saldus). Ačiū už recepto radimą, vertimą ir pristatymą 🙂
Dautarte, o kiek Jūs dėjote cukraus į pyragą? 🙂
Ačiū už nuostabų morkų pyrago receptėlį!
Prašom
Aš tik ką kepiau, bet kažkodėl jis man gavosi toks kažkoks priplotas… visai neiškilo… (koks buvo storis įpylus, toks ir liko iškepus). Ir vidus toks drėgnas, visai ne toks, kaip nuotraukoje. Bet šiaip skanus (vietoj vaniles esencijos dėjau apelsinų esenciją ir dar pamažinau cukraus kiekį).
Mano pyragas keptas žiemą, morkos jau nėra tokios sultingos. Pabandykit prieš kepant morkas truputį nusausinti, kad sulčių mažiau būtų
Tiksliai… apie morkų sultingumą net nepagalvojau… 🙂 Tikrai buvo ganėtinai sultingos… Kitąkart reikės nusausint:)
Aš ką tik kepiau pyragiuką,bet man neiškilo,nors skonis ir skanus.Namiškiams ir patiko.
Jis drėgnas, taip kad neiškils kaip paprasti pyragai
kepiau sita pyraga labai skanus, tikrai, pabandyt verta, tik as morkas tarkavau stambia burokine tarka, tai man slapias nesigavo.
dekui uz gera recepta 🙂 tikrai gerai gavosi – as tik maziau riebalu ir cukraus dejau, na ir kremo nedariau visai 😉
Labai patiko, dėkui. Į pačią tešlą vieną sykį dėjau konservuotų ananasų, kitą – graikinių riešutukų. Ir į aptepą įmaišiau laimo sulčių – labai gerai subalansavo saldumą.
Labai skanus pyragas! Kepiau su graikiškais riešutais. Labai patiko!
Po šio recepto aš daugiau morkų pyragų ir nesu bandžius, man jis pats skaniausias. Nors laikas ir kažką naujo pabandyti?