1 1/3 p. pieno; (1 puodelis= 237 ml)
1 p. avižinių
dribsnių;
2 kiaušiniai;
3 š.aliejaus;
2/3 p. miltų;
2 a.š. kepimo
miltelių;
2 š. rudojo
cukraus;
¾ a.š. druskos.
Dribsnius užpilti
pienu ir 5-10 minučių brinkinti. Su aliejumi išplakti kiaušinius, supilti į
avižinių dribsnių masę. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų,
viską įmaišyti į tešlą. Leisti 5 minutes pastovėti. Kepti įkaitintoje
keptuvėje.
Šaltinis: thekitchn.com
Receptukas toks paprastutis, bet jaučiu, kad labai skanutis 🙂 išbandysiu. Nemoku kepti tokių dailių vienodo dydžio blyniukų. Pas man visi picasiniai :))
Tikrai skanūs blyneliai, tik geriau naudoti greito paruošimo avižinius dribsnius, jie greičiau išbringsta, gerai išsimaišo. O picasiniai blynai gaunasi jeigu kepi aliejuje, o čia kai į tešlą pilama aliejaus, tuomet gražiai dedi šaukštu į įkaitusią keptuve ir blyneliai būna tokie apvalučiai.
tai tokie ir neriebūs gaunasi, jei galima be aliejaus kepti, a ne? blynų nlb. mėgstu (daugiausiai būtent dėl to, kad persismelkia aliejumi), bet šie gal patiktų- neįsivaizduoju skonio. ryt gal pusračiams reiks susimiksuoti 🙂
TIkrai neriebūs, aš jau seniai tų riebiųjų blynų nevalgau. Į bet kokių blynų tešlą reikia įpilti kelis šaukštus aliejaus ir kepti tik gerai įkaitintoje keptuvėje
hm, einu pabandyti išsikepti:)
labai patinka tavo gaminami ir pateikiami patiekalai.norečiau paklausti,gal zinai kaip galėtų padaryti idarą išrabarbarų lietiniams,ar gal imašyti juos į tešlą?labai noriu išbandyt,bet niekur konkretaus recepto nerandu
Pati nedarius lietinių iš rabarbarų, bet kai paklausei, tai paieškojau ir radau tokio įdaro receptuką. Pati užsimaniau tokių blynų 🙂 į tešlą manau netiks įpjaustyt, bus per kieta.
600 g rabarbarų, nuvalytų ir susmulkintų 1 cm gabalėliais;
¾ puod. cukraus;
2 š. miltų;
1 š. sviesto;
Visus produktus sumaišyti ir apkepti svieste ant nedidelės ugnies kol rabarbarai suminkštės apie 10-15 minučių.
Jei pradėjote gaminti valgius ir rašyti apie kulinariją, tai privalote žinoti kulinarinę terminiją lietuvių kalboje. Apie blynus, blynelius ir sklindžiaus galite paskaityti http://www.meniu.lt, Straipsniai/Temos, Kulinarija pagal V.Saką ir http://www.gaspadine.lt, Straipsniai.
Čia jūs rašote apie sklindžius
Labai skanūs blyneliai. Dukrytė juos labai mėgsta, dažnai kepu 🙂 vyras nepatikėjo, kad jie avižiniai 🙂
Smagu girdėti, išbandykit ir kitus blynelius, manau nusivilti irgi neteks
ačiu ,susigundžiau,pabandžiau,nenusivyliau:)tik truputi receptuką pakeičiau,nes ne visko virtuvej radau.vietoj pieno dribsnius uzplikiau karštu vandeniu,o paprastus miltus ir kepimo miltelius pakeičiau miltu mišiniu blynams ir visą tešla paskaninau pora saukštu šviežio medaus:)išėjo labai skanus,purūs,neriebūs blyneliai:)
cia bado klodetai
Nelabai supratau kiek čia tų avižinių dribsnių ir pieno dėt?
Pieno reikia puodelio ir dar trečdalio, miltų – dviejų trečdalių puodelio. Jeigu mililitrais, tai pieno – 320 ml, miltų – 160 ml
Man taip pat visai patiko šis receptas 🙂 Tik dribsniai nelabai išbrinko, nors laikiau užmerkusi gal valandą. Manau, kitą kartą reikia daryti iš greitai suverdančių dribsnių. Skanaus visiems!
Taip, visokiems blyneliams tinkamiausi greito paruošimo dribsniai