Neseniai
išbandytas ir labai skanus kepsnys. Pirmą kartą kepant naudojau kalakutienos
faršą (geriau patiems susimalt), o vėliau išbandžiau su kiaulienos ir
jautienos. Abiem atvejais buvo labai skanu, o ragavusieji paprašė recepto.
2/3 p. greito
paruošimo avižinių dribsnių;
½ p .pieno;
1,5 kg maltos
kalakutienos;
1 vidutinis
smulkintas svogūnas;
2 dideli
kiaušiniai;
¾ p. kečiupo;
1 š. garstyčių;
1 š. druskos;
1 š. šalavijo;
½ a.š. pipirų.
Avižinius dribsnius
sumaišyti su pienu ir leisti išbrinkti (apie 5 min.). Sudėti kalakutieną,
svogūnus, kiaušinius, kečiupą, prieskonius ir gerai išmaišyti. Dėti į sviestu
išteptą formelę, viršų aptepti trupučiu kečiupo ir kepti 180 C įkaitintoje
orkaitėje nuo 30 iki 1,5 val, priklausomai nuo kepimo formos dydžio.
Šaltinis: ourkitchensink
"2/3 p. greito paruošimo avižinių dribsnių;"
O kiek tai maždaug yra tų dribsnių, ir ar reikėjo kažkokių ypatingų, ar užteko paprastų?
2/3 p. atitinka 160 ml. Naudojau greito paruošimo, ty., kur ant pakelio parašyta jog paruošti užtrunki gal 3 min. Tokie dribsniai daug smulkesni, greičiau išbrinksta. Jeigu naudosi įprastinius, reikės tik ilgiau palaikyt užpylus pienu, kad gerai išbringtų.
Ką reiškia sutrumpinimas „p“?
1 p. – 1 puodelis = 237 ml
Sis maltas kepsnys tapo mano antrosios puses megiamiausiu patiekalu.
Darau ji is ivairios mesos: ne tik kalakutienos, bet ir jautienos, vistienos, kiaulienos farso.
Malonu, kad patiko, jis irgi mano mėgstamiausių, nors man labiausiai patinka iš kalakutienos ar vištienos faršo.
O garstyčios tai kas: milteliai, grūdeliai? Jau kelintą kartą darau, bet susimasčiau tik dabar 🙂
Nei grūdeliai, nei milteliai, o jau paruoštos naudojimui garstyčios. Tikriausiai jas ir naudojot, neturint, galima jų ir nedėti
Gal ir blondinishkas klausimas, taciau kaip patikrinti, kad kepsnys jau ishkepe?
Patikrinti galima įsmeigus specialų termometrą ir žūrint kokia temperatūra viduje arba įbesti šakutę ar iešmelį ir žiūrėti kokios spalvos sultys, jeigu skaidrios – iškepę. Tikrinama, kai paviršius jau apskrudęs