Žemės riešutų sviesto sausainiai

Žemės riešutų sviesto sausainiai jau yra mano bloge, neseniai dar vieną jų receptą neseniai pasiūlė ir „Saulėta virtuvė“, o kuo skiriasi šie sausainiai nuo ankstesnių? Tuo, kad 1) reikia labai mažai produktų,¬† 2) greit ir nesudėtingai pagaminami¬† ir 3) ypatingai riešutiniai ir trapūs sausainiai, kurie patiks žemės riešutų mėgėjams. Rišamės prijuostes ir lekiam į virtuvę kept.

peanutcookie1

1 puodelis žemės riešutų sviesto;

1 didelis kiaušinis;

1 puodelis cukraus (tiek kepdama neturėjau, dėjau gal ¾ ir buvo saldūs);

1 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. vanilinio cukraus.

Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Įmuti kiaušinį ir dar paplakt. Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, lengvai ranką su šakute paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės ir sausainis taptų plokščias. Kepti 1800 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie¬† 10 minučių. Atvėsinti, o tik tada imti, nes ką tik iškepti jie būna labai minkšti ir birūs.

Šaltinis: cooks.com

peanutcookie2

24 comments on “Žemės riešutų sviesto sausainiaiAdd yours →

  1. Tikrai tikrai 🙂 Iš pradžių irgi bijojau, nes ką tik iškepti sausainiai buvo minkštesni nei prieš kepimą, bet kai atvėso, tapo tvirti. Beje, naudojau sviestą su 90 proc riešutų

  2. Pirma mintis – jau net jei manieji buvo tokie nenusakomai tarp pirštų byrantys, tai kokie šie turėtų būti??? 😀 Bet kad skanūs labai, net neabejoju, jau įsivaizduoju tą sodrų žemės riešutų skonį, mm. 🙂

  3. Kol kas čia skaniausi mano valgyti žemės riešutų sviesto sausainiai. Kepiau jau ne kartą, visiems ragavusiems patiko ir nieks dėl trapumo nesiskundė. Aišku, valgant nereikia tarp pirštų stipriai spaust 🙂

  4. Va kaip tik man receptukas 😀 nors as panasius kepiau ir su miltais, net kelis kartus paskaiciau ar tikrai jie cia nesideda, bandysim 😉 Aciu

  5. Labai ačiū už receptą, puikūs sausainiai, skanūs, užtenka poros ir jau esi sotus. Vienas iš pagrindinių privalumų, kad nieko nereikia kočioti ir pasigamina labai greitai.

  6. na, man tai visiškai neskanūs gavosi 🙁 ir kvapas baisus kai jie kepė. Viską dėjau pagal receptą ir deja visus sausainius išmečiau į šiukšlinę. Tokios bjaurasties nėra tekę ragauti. Aišku, čia tik mano nuomonė, kitam gal tokie patinka 🙂

  7. Gal ir tavo skoniui neįtiko, o gal ir sviestas prastos kokybės? Atkeipk dėmesį į sudėti, tikras sviestas yra tik iš riešutų (90% ir daugiau), aliejaus, druskos, jame nėra jokių priedų

  8. Katik issikepiau – super sausainiai ! Mazai darbo, greitai iskepa, skonis super. Kita karta deciau maziau cukraus (si karta dejau ~250gr), taciau nepaisant to – jie puikus! Bus kepami dar ir dar. 🙂

  9. Dariau šituos čia kažkurią dieną. Tiesiog magija, kaip ten viskas sulimpa, sukepa, sustingsta ir gaunas puikūs bei trapūs sausainiai :}
    Esu ir žemės riešutų sviesto sausainius su miltais kepus, bat net nežinau, kurie čia geriau :> Irrr aš riešutų sviestą visad pati susimalu. Mažam miestely gyvenu, tai nelabai turiu pasirinkimą.

    Dėkui už įkvėpimą iškept šituos sausainius!

    1. Pagirtina, pačiai darytis rešutų sviestą. O kurie skanesni sunku ir pasakyti, kai norisi labai stipraus riešutinio skonio – tiks šie, kitu atveju – kur dedama ir miltų

  10. tikrai skanus ir lengvai pagaminami sausainiukai. o del miltu nebuvimo, man atrodo, kad cukrus su sviestu kaip ir karamele sudaro, kuri, kai atvesta ir sukieteja, ir laiko viska graziai kartu nesubyrant. 🙂 dekoju uz recepta ir dziaugiuos nauju atradimu.

    1. Malti riešutai daugelyje receptų naudojami vietoj miltų, tai čia lyg tas pats atvejis, juk riešutų sviestas yra iš maltų riešutų. Sausainiai tikrai skanūs, aš juos labai mėgstu. Jeigu turėsite migdolų sviesto, galite išbandyti ir su juo – taip pat labai skanu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*