Įdomus pasirodė keksiukų receptas, kurių sudėtyje nėra kiaušinių, naudojamas pienas ir apelsinų sultys, kadangi visi produktus turėjau po pusvalandžio jau mėgavausi šiais aromatingais kepiniais.¬† Aišku, keksiukai beveik neiškilo, bet buvo trapūs, drėgni nuo apelsinų džemo, su vos vos juntama cinamono gaidele.
6 keksiukai
50 ml šviežiai
spaustų apelsino sulčių;
50 ml pieno;
40 ml aliejaus;
150 g rupių
kvietinių miltų;
40 g cukraus;
1 apelsino
tarkuota žievelė;
½ a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis
druskos.
6 a.š. apelsinų
džemo.
Išmaišyti sultis,
pieną ir aliejų. Kitame inde -visus likusius sausus produktus. Supilti skysčius
ir šaukštu išmaišyti. Leisti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks. Išskirstyti
tešlą į kepimo formeles,dėti ant viršau
po pusę arbatinio šaukštelio apelsinų džemo, įspausti, kad apsemtų. Kepti 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Šaltinis:
fussfreeflavours.blogspot.com
Įdomu, ir forma graži..
Ale tikrai, kokia forma! Labai labai gražu. Kur tokią gavai? O ir skonis, rodos, labai geras. Reikės bandyti.
Formą parsisiunčiau iš Amerikos, labai patiko, tokia žiemiška 🙂 bet joje reikia kepti, kad keksiukai daug neiškiltų, kaip pavyzdžiui šitie, nes paskui apverst, kad snaigutės matytųsi sunku
O kaip atrodytų keksiukai, iškepti paprastoje keksiukų formelėje? Nepakiltų? Susmigę būtų?
Susmigę nebūtų, bet pakiltų labai nedaug (galima krauti iki pat formelių viršaus, o ne 2/3 kaip įprastai). Nes čia tokia tešla, be kiaušinių, drėgna.
Aišku, dėkui 🙂
Šitie keksiukai labai skanūs 😉
bandysiu ir as keksiukus 🙂
Šiaip tai jie iškilo, ir dar ohoho kaip iškilo.
Vadinasi neįdėjus būsiu kepimo miltelių arba džemo padauginus. Bet ir šaltinje iš kurio ėmiau rašė, jog nepakyla jie 😀