Dar žinomi anglišku marshmallows pavadinimu. Esu radus kelis receptus kaip šiuos saldumynus pagaminti, kadangi į kai kuruos reikėjo žalių kiaušinių, tai pasirinkau paprastesnį variantą. Pirmam kartui gaminau tik iš trečdalio porcijos ir gerai padariau, nes greitai suklydau ir iš sirupo turėjau kietą karamelę J Iš antro karto pavyko. Į saldainių masę galima įpilti maistinių dažų ar sirupo, gardinti ne tik vaniliniu cukrumi, bet ir kitais priedais ir padengti šokolado ar kokoso drožlėmis. Pastaba: labai labai saldu, daug nesinori.
450 g cukraus+250 ml vandens;
6 a.š. želatinos miltelių+100 ml vandens;
1 š. vanilinio cukraus;
cukraus pudros apvoliojimui.
Cukrų ištirpinti 250 ml šilto vandens. Kai visas cukrus ištirps, pastatyti mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinti iki virimo (1). 15 minučių pavirti nemaišant (2). Per tą laiką 100 ml vandens išbrinkinti želatiną ir ištirpinti ją įstačius į indą su karštu vandeniu (3). Pravėsinti tirpalą.
Po 15 minučių virimo nukelti nuo ugnies cukraus sirupą ir palaukti kol atvės (ilgai nelaukite, nes pradeda kristalizuotis ir vėliau saldainiuose jausis cukraus gabaliukai) (4). Supilti į jį vanilinį cukrų, želatinos tirpalą ir iš karto maksimaliu greičiu plakti mikseriu iki sniego baltumo standžių putų (5).
Formelę iškloti maistine plėvele ir supilti į ją gautą masę (6). Palaikyti šaldytuve kol masė visiškai sustings. Sustingusią išimti, supjaustyti gabaliukais ir apvolioti cukraus pudroje (7).
Šaltinis: „Gardžios dovanos“
geras, nezinojau kad tuos marshmalowsus galima taip salyginai paprastai namu salygomis pasigaminti (:
Su baltymais gaminami tikrieji, va jų procesas daug ilgesnis ir sudėtingesnis, bet kadangi žalių kiaušinių reikia, tai nedrįsau bandyti.
O šie daug saldesnis už pirktinius.
paskutiniu metu mane jau perdaug traukia ant saldumynu :DD
labai, labai dekui uz recepta. Nors siek tiek gaudausi konditerijoje, niekad nebuciau pagalvojusi, kad tuos saldainius pagaminti taip paprasta. Aciu! Suprantau, kad tie, a la pirktiniai gaminami su baltymais, bet man ir sitie bus laaaabai ok, nes zalio kiausinio kazkaip irgi vengiu 🙂
Nėr už ką 😉 Man pačiai patinka išbandyti įdomesnius receptus.
Pastebėjau, kad skanesni tapopastovėję, kai apdžiūvo.
Forelle, tu mano deivė! Visą gyvenimą norėjau sužinot kaip pasidaryt marshmellow'sus!!!!! Dabar bandau truputį prisižiūrėt figūrą, tai negalėsiu mėgautis, bet gimtadieniui būtinai pasidarysiu!!!!!
Nėra jie tikrieji, nes į tikrus baltymai maišosi, ko aš labiausiai bijau – žalių kiaušinių
Želatiną pirma išbrinkyti tik tada išlydyti.
Želatiną pirma išbrinkyti tik tada išlydyti.
Želatiną pirma išbrinkyti tik tada išlydyti… tą tai jau ilgam prisiminsiu ;D Šaldytuve jau stingsta mano saldainiukai niam niam niam 🙂 Didelis ačiū 🙂
Man irgi kelis atsiųsk, prie arbatos labai tiktų, nes namie jokio saldumyno
"Želatiną pirma išbrinkyti tik tada ištirpinti."
aŠ SU NESUPRANTU KAIP TEN JĖ ISBIRNKYTI KUR?
Nu as turiu želatinos kubeliais bet kaip ten ja isbrinkyti paskui istirpinti paaiskinkit 😀
Čia turbūt kristalėliais turi želatiną? Pas mane tai tokia buvo, pirmiausia nurodytą kiekį užpili vandeniu (6 a.š. želatinos ir 100 ml vandens) ir palieki kuriam laikui, pamatysi, kad tie kristalėliais padidės, pasidarys "guminiai", tada indelį kuriame yra išbrinkinta želatina, dedi į indą su karštu vandeniu arba tiesiog pakaitini ant silpnos ugnies maišydamas, kol visiškai ištirps.
Skanumėlis!!!! esu kelet1 kartų gaminusi iš baltymų,tai gerai gavosi. Dabar užsimaniau šių, be baltymų išbandyti! Mat su baltymais truputį daugiau terlionės ir jei nėra galingas mikseris, tai po išties ilgo plakimo, jis gali ir "užsilenkti" – maniškis po paskutinio karto vos taip nenusprogo… ;))))
Su baltymais gal ir daugiau terlionės, bet tada gauni tikrus marshmallows. Aš žalių kiaušinių bijau, tai tenkinausi ir šiaiis saldainiukais, bet jau jų saldumas, tai neišpasakytas
Teko daryti ir su, ir be kiaušinių, tiesą sakant skirtumo ne pastebėjau. O dėl to, kad naudojami žali kiaušiniai nebijočiau, nes supilant karštą sirupą jie praktiškai pasterizuojami, jeigu net ne sterilizuojami, vargu ar kuri nors bakterija išgyventu 110C.
O jie turi gautis kieti ar minksti. Man gavosi tokie minksti minksti. Na ne skystas dalykas, bet laaabai linpnus, ar supjaustyt gabaliukais praktiskai be šansų 🙁
Tai tada kažkas nepavyko, nes jie turi būti minkšti, bet pjaustosi labai gerai
Labas, o kada reikia pilti sirupą? Ir kiek jo?
CUkraus sirupą pasigamini iš nuodytų poduktų kiekį, jam vos vos pravėsus į jį pilami kiti produktai ir plakama