Daugumoje receptų knygų rasdavau kukurūzų blynelių receptą, jeigu jie jau tokie populiarūs, tai turėtų būt skanūs, bet vistiek neįsivaizdavau skonio ir bijojau išbandyt iki “Saulėtos virtuvės“ rekomendacijos. Išbandžiau, pasirinkus ne tokį kukurūzinį variantą ir galiu duoti 10 balų iš 10, ypač jeigu valgai su jogurtu, pagardintu prieskoninėmis žolelėmis.
1 ½ puodeliai miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis pieno;
2 kiaušiniai;
½- ¾ indelio konservuotų kukurūzų (aš įdėjau visą indelį „Bonduelle kids“);
1 (200-300 g) tarkuota cukinija (galima pabarstyti druska ir po 10 minučių susidariusias sultis nuspausti);
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei pipirais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Užpilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Suberti kukurūzus bei takruotas cukinijas. Gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje ant vdutinio stiprumo ugnies.
Šaltinis: http://www.taste.com.au
Be galo gražučiai blyniukai, Forelle 🙂 Smagu, kas paskatinau galiausiai išbandyti :))
Ačiū, aš juk beveik blynų kepimo prefesionalė 😀 Labai džiaugiuosi išbandžiusi, kitas etapas bus jau tikri kukurūziniai, šitas dar buvo tik pabandymas, kad jeigu neskanu, tai kukurūzus išrinksiu. Aš nerankiojau, bet dukrytė nusprendė, kad jai tik su cukinija skaniau
Ooo, kaip skaniai atrodo 🙂 Kažkaip ir įsivaizduoju tuos kukurūziukus blyneliuose – tokie salstelėję šiek tiek… Reikės kada išmėginti 🙂
Tikrai salstelėję, užtat jogurtas prie jų labai tinka. Būtinai išbandyk
Forelle, aš tą patį receptą iš to paties puslapio jau kurį laiką turėjau nusirašiusi, bet vis bijojau bandyti… Receptą išmečiau, nes pamaniau, kad nesiryšiu… Po tavo posto, teks nusirašinėti iš naujo. 😀
Man kaip blyninukei, visi blynai mažiau ar daugiau skanūs. Bet jeigu buvai nusižiūrėjus ir anksčiau, kažkas „užkabino“, tai išbandyk, neturėtum nusivilt