Kaip gi Užgavėnės pas mus bus be blynų. Šiandien¬† jų iškepiau tikrai¬† nemažai , išbandžiau ir du naujus receptus. Desertinių blynelių nenufotografavau, o antruosius, nesaldžius, labai įdomaus skonio, jau matote. Šiuose aš daugiausia jutau sūrio prieskonį. Kaip įpratusiai prie saldžių variantų, jie man buvo keisti, bet skanūs.
1 puodelis kvietinių miltų;
¾ puodelio kukurūzų miltų;
1/3 puodelis tarkuoto parmezano arba Džiugo sūrio (naudojau pastarąjį);
1 v.š. cukraus (nebūtinas);
1 a.š. sodos;
½ a.š. druskos;
1 ¾ puodelio pasukų;
2 kiaušiniai;
2-3 v.š. tirpinto sviesto arba aliejaus.
Viename inde sumaišyti sausus ingredientus, kitame šlapius. Įmaišyti miltų mišinį į kiaušinių ir pasukų plakinį. Kepti įkaitintoje keptuvėje.
Šaltinis: www.recipe.com
O iš kur kukuruzų miltai? niekur nesu matęs 🙂
Matyt neatidžiai žiūrite, jų yra visuose prekybos centruose, bet dažniausiai prie ekologiškų/sveikų produktų skyreliuose padėta
Oi, labai sudomino, megstu viska, kas su suriu, blyneliai ne isimtis, tik kol kas esu tik lietinius kepusi:) Butinai isbandysiu si varianta. Tik sakyk, o su kuo jie patiekti? Cia uogiene? Su kuo juos skaniausia patiekti?:)
Uogienė prie jų tikrai netiktų 🙂 turėjau ananasų salsos (pomidorai, ananasai, svogūnai, čili). Tik man ananasai netiko, o va pomidorų ir čili derinys prie jų visai neblogai derėjo
O atrodo tikrai kaip uogine 😀 Na, tokio dalyko neturesiu, bet vis vien aciu uz atsakyma:) Bandysiu greiciausiai su naturaliu jogurtu – man jis prie visu blyneliu tinka, tikekimes tik ir cia:)
Man tik iškepus kilo klausimas- o su kuo juos valgyti? Radau indelį salsos, išbandžiau ir visai tiko. Nors kitą kartą gal pati kokį padažą pasidarysiu su pomidorais, čili. Jogurtas man per daug neutralus jiems. Nors jau mano skonio receptoriams, norėjosi kažko pikantiškesnio