Originaliame recepte pyragas buvo su slyvomis, kadangi jų neturėjau, tai dėjau obuolius ir kriaušes.
Tešlai:
1 a.š. sausų mielių;
120 g cukraus;
2/3 st. šilto pieno;
2 st. miltų (dėjau daugiau, nes skystoka tešla gavosi);
¾ st. alyvuogių aliejaus;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1-1,5 st. smulkiai pjaustytų obuolių ir kriaušių;
1 a.š. cinamono;
2 š. cukraus.
Mieles, cukrų ir pieną išmaišyti. Palaikyti, kol ims kilti burbuliukai (apie 5 min). Miltus druską, aliejų ir pieno bei mielių mišinį mediniu šaukštu išmaišyti iki vientisos masės (1). Tešlą 15-20 min minkyti rankomis, kol taps elastinga. Dėti į aliejumi išteptą dubenį ir palikti 20 min kilti (2).
Supjaustytus obuolius ir kriaušes, apibarstyti cinamonu bet cukrumi ir išmaišyti (3).
Pakilusią tešlą padalyti į dvi dalis. Iš vienos suformuoti skritulį, į vidurį dėti įdarą (4). Tešlos kraštus pakelti ir užlipdyti vaisius (5). Į vidurį vėl dėti¬†įdaro ir užkelti kraštus (6). Taip sudėti pusė kiekio obuolių. Tą patį padaryti ir su likusia tešla.
Tešlą įdėti į kepimo popieriumi ištiestą formą ir palikti kilti. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Šaltinis: „Virtuvės paslaptys“
Iš išorės, kažkaip keistai atrodo, bet žinant kad naminis pyragas būna skanus, ir dar su obuoliais tai receptas tikrai vertas dėmesio.
Kadangi keptas vakare, o virtuvės apšvietimas labai blogas, tai nepavyko gražiai nufotografuoti 🙁 užtat ir spalva atrodo keistoka
O jeigu mieles naudot šviežias, tai kiek jų reikėtų?
1 a.š. atitinka 10 g šviežių mielių.
sveiki, siandien isbandziau, skonis pasakiskas:)
Prašom, tikrai skanus pyragas