Jau seniai planuojam kepti kugelį su vištos kulšelėmis ar sparneliais, bet vakare vis tingim bulves skusti. Bet šiandien bulvių noras nugalėjo, tai pusryčiams iškepiau bulvinių blynų, gal rytoj prisiruošim ir kugelio kepimui.
Bulvės;
kiaušiniai;
pienas;
svogūnas;
citrinos sultys;
prieskoniai;
druska.
Bulves, kartu ir svogūną sutarkuoti, jeigu susidaro daug sulčių – dalį nupilti. Įpilti truputį citrinos sulčių, taip bulvės nepajuoduoja. Pieną užvirinti ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti prieskonius ir druską.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti po šaukštą bulvių masės ir kepti iš abiejų pusių. Skanaus.
kita karta pasistengsiu nepamirsht kad nepapusryciavus skaityti blog'a su skaniu bulviniu blynu nuotrauka negalima ((: kad suurzge dabar skrandis, siaubas
jetus nu kaip Tu spėji tokius pusryčius pasigaminti ??? geriausiu atveju kokį sumiaką susiverčiu į skrandį, o dažniausiai bėgu į darbą net kavos neparagavusi 🙂 miegas miegas miegas rytais 🙂
Na taip… Bulviniai blynai pusryčiams man taipogi atrodo šiek tiek ekstravagantiška.
kažin, ar nebus per riebu?`
Sorry Maikl, bet bulviniai blynai yra tai, ka as iveikiu gal karta per pusmeti ir tai tik koki viena vieneta. Cia aisq mano individualios preferencijos, siaip foto butu apetitna gal visai, bet as tik ka po paciu sh*******iausiu pietu Maximoje (nu ko as ten ejau???) 🙂
Jau kartais kai užsimanau ko, tai ir pasidarau ir tikrai per riebu nebuvo. Jeigu nepavalgau pusryčių, tai diena sugadinta. Sumuštinis tik ekstra atveju, kai vėluoju, bet šiaip visada netingiu anksčiau atsikelt ir ką nors sočiau pasigaminti, negu paskui sėdėti piktai su gurgiančiu pilvu ir laukt pietų.
Bet kiekvienas valgo pagal save, kai kurie žinau iš vis pusryčių nevalgo
Apie kitrinos sultis pirmąkart, pirmąkart…
Kiti vietoj citrinos sulčių deda ištirpintą vitamino C tab. Dėl rūgštelės bulvės taip greit nesioksiduoja ir nepajuoduoja.
Redagavo Forelle 2007-09-06 22:01
Dar galima dėti grietinės, bet šiuo atveju tam užtenka pieno. Pietums suprasčiau, bet pusryčiams blynus išsikepti, kiek keista. Ir šiaip, jau 20 metų pusryčiams valgau tik sumuštinius ir nieko kito neįsivaizduoju 😛
Ar čia visiems kliūna, kad pusryčiams bulviniai blynai, ar kad iš vis blynai? 🙂 Sumuštinių nemėgstu, nebent karštas būtų, užtat ir keliuosi anksčiau, kad išsikepčiau blynų, lietinių, ar košės išsivirčiau.
aha, o kiek deti pieno ir kiausiniu? ar cia viskas turi buti is akies?
Visko dedu iš akies. Šiaip kepdama bulvinių blynų dviem, dedu du kiaušinius, pilu apie 1-1,5 stiklinės pieno, o bulvių gal koks litras tarkuotų būna, nors gal ir daugiau.
As manau jog joks maistas pusryciams nera per ekstravagantiskas( kaip ce kazkas pavadino) ar koks kitoks … manau geriau pavalgyti sotesnius pusrycius ir igauti daugiau energijos dienai nei eiti i mokykla ar darba gurgenciu ar pustusciu skrandziu o vakare gryzus prisikimsti kiek tik telpa ir skustis kad priaugome kilograma – kita … seip gal bulviniai blynai ne kiek vienai dienai pusryciams valgyti bet kaip turi laiko ir kantrybes kodel gi ne ? nematau ce nieko keisto .. as ne is lt ir tikrai manau geriau pavalgyti lietuviskai nei nueiti i burgerine ir nusipirkti plastmasini burgeri su darzovemis uzaugintomis per sawaite ar suvalgyti sumustini kuris tik kuriam laikui uzkemsa skrandi . katik paminetas maistas manau gerai skambetu pavadintas tinginiu pussryciais. o jei jau toks maistas jums per sunkus ryte iveikti tai manau lietiniai blyneliai ar seip miltiniai blyneiliai , su uogomis, bananais , ananasais ar kuom tik jum fantazija ir skonis asocijuojasi butu kaip tik jums.. jei megstate sriuba manau pusriciams ir ji labai tinka. nes aplamai tokio maisto kaip sriubos turime valgyti kuo daugiau, nes mums reikia daug skysciu 🙂 o seip dar apie tuos sumustinius, tai geriau dubeneli dribsniu su pienu isipilti ir pasisotinti nei kad uzkist ryte skrand duonos riekele…
Labai suintrigavo blynu receptas. As aplamai labai myliu bulves. Tik va kam tas pienas, ka jis priduoda?
Nuplikius tarkius pienu, blynai bus purūs ir šviesūs, jie nepatamsės ir kepant. Man toks variantas pats skaniausias
Aha, tikrai. Juk kai kugeli kepi tai irgi virinto pieno pilama ir niekas nejuoduoja.
Neisejo man tokie, kokie pavaizduoti.. issiskyre i visas puse, nesulipo visai.. idomu ka blogai dariau, gal miltu reikia ideti? 🙁
Aš miltų niekada nededu, esu su jais gaminusi, bet nepatiko skonis. Gal per daug pieno ir per mažai kiaušinių? reiks kada pačiai pamatuoti kiek maždaug ko dedu.
O kaip bulves sutarkuojat? As su burokine tarka, gal reiktu su smulkesne..
Su smulkiausia tarka, galima ir kombainu sutrinti
Aciu, reiks taip pabandyt, o pieno gal tikrai per daug ipyliau..