Vartant žurnalą užkliuvo šio pyrago nuotrauka ir nutariau išsikept šį pyragą, nors jeigu būtų buvęs tik receptas, turbūt net nebandyčiau. Skonis pranoko lūkesčius. Nepagalvotum, kad iš avižinių dribsnių ne tik sausainius galima kepti ir košes virti.
4 kiaušiniai;
1 st. cukraus;
1 st. aliejaus;
2 st. smulkių avižinių dribsnių;
4 š. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3-5 š. kakavos (dedama pagal skonį);
1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti aliejų; avižinius dribsnius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kakavą, vanilinį cukrų. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa ir supilti į kepimo indą.
Kepti 200 0C temperatūros orkaitėje 30-40 min. Išimtą palikti 5 min pravėsti, išimti iš indo ir supjaustyti.
Šaltinis: Žurnalo Mano Namai receptai. Pyragai, pyragaičiai, tortai.
Ir as pabandziau issikepti sita pyraga. Buvo pati sesijos pabaiga, tai neatsispyriau pagundai. Turejau dvigubai didesne forma, nei buciau norejus, tai pyraga isemiau po kokiu 15 minuciu. Bijojau ilgiau palikt, nes nepasitikiu barako orkaitem, o pyrago sluoksnis buvo tikrai plonas. Pyragas gavosi skanus ir labai sotus. Visas aukstas dekingas buvo =) Tik tie dribsniai sausoki liko. Speju del to, kad per trumpai kepe ir nespejo normaliai isbrinkt. Kita karta pabandysiu mazesnej formoj
Džiugu, kad patiko. Sausumas dar priklauso ir nuo avižinių dribsnių. Kadangi prieš tai buvau nepasiruošus kepimo formos ir orkaitės, tai kol viską susiruošiau, matyt ir dribsniai išbrinko ir pyragas gavosi minkštas.
as irgi issikepiau, bet turiu pasakyti, kad kita diena buvo daug skenesnis nei ka tik iskeptas 🙂
labai skanus pyragas,bet man buvo per saldus.Sekanti kepima maziau saldinsiu.O siaip labai labai skanu buvo.Tik reikia palaukti,kad biski pastovetu supjaustytas.
ka reiskia matavimo vienetas s.t.?
St. – stiklinė, apie 250 ml
Redagavo Forelle 2008-04-15 00:36
mano mama kepa toki pyraga, visad labai skaniai iseina:)
Puikus pyragas – tik aliejų pakeičiau lydytu sviestu (250 g). Tiesiog tirpsta 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko. Be to, su sviestu visada skaniau būna 😉
Ačiū už receptą , labai skanus buvo 🙂
Prašom
Tikrai vertas demesio pyragas,kepiau labai patiko.
butinai sendie kepsiu
Ziaurei skanus ir svarbiausei labai lengvas piragiukas. tep lep ir padaryta :DD aciu uz receptuka :))
Tikrai pranoko lūkesčius 🙂 Svečiai manė, kad su riešutais 🙂 Toks šokoladinis, mmmm…. tik dėjau ne kakavą, o kerobą 🙂
O kur kerobos pirkot? Kai užsidarė kaune viena kavinukė, kitur jos nemačiau
niu,ir as susigundziau pabandytisi receptuka….viska dariau pagal pateiktas proporcija, ziuresim kas po valandos iskmeps:) (kepsoiu duonkepeje, ijungus kepimo programele,nes nedidukas teslos kiekis isejo)..parasysiu atsliepimus po geros valandos
sakykit, o jeigu sudėčiau jau išvirtą dribsnių košę ar nebūtų blogai?
Abejoju. Dribsniai kepdami sugeria skysčius, išbringsta. Košėje dribsniai jau prisigėrė skysčių, tai galima tik pagardinti, įmušti kiaušinių (geriausia atskirai trynius ir standžiai plaktus baltymus) ir gausis apkepas
sugalvojau iškepti prie kavos, o žiūriu, kad pas mane ne avižiniai, o 3 grūdų dribsniai :/ ar tiktų tokie, labai skonis nukentėtų? Juose 60% avižinių, ir po 20% miežinių, bei kvietinių..
Neturėtų skonis nukentėti, vistiek daugiau avižinių. Bet skaniausias pyragas vistiek bus ktą dieną
Na ka bandau kepti ziuresim kas cia gausis 🙂
na gavosi tikrai skanus 🙂 su pienu pats tas
Labai patariu šį pyragą kepti su džiovintais vaisiais ir riešutais (:
pabandykit su saldytais juodaisiais serbentais…mmmm…tiesiog pasaka:) dabar laukiu kol atves:)
Jau reikia laukt šviežių
Užmaišiau ir palikau šaldytuve. Kepsiu rytoj. Tikiuosi, kad per naktį dribsniai išbrinks. Tik bent jau kol kas atrodo, kad dubeny vienos avižos – vaizdelis kiek neraminantis 🙂 Na, bet tikiuosi pyragas bus skanus.
Ir iš vienų avižų skanus, tik reikia palaukt kol subręstų, o ne valgyt tik iškeptą. Parašykit kaip pavyko pabrinkinus
Neskanus pyragas nei ką tik iškeptas, nei po paros. Nekepiau iš karto, laikiau pusvalandį, kad dribsniai pamirktų – bet ir po paros liko gana sausi. Nepaisant to, tai vienas iš prastesnių pyragų, kokius esu kepusi. O kepu dažnai. Paskutiniu metu kažkaip pradėjau „užtaikyti“ ant neskanių receptų…
Labai priklauso nuo dribsnių. Man irgi ne su visais pavyksta skaniai, dabar naudoju tik Malsenos