Jautienos ir grybų kotletai šviežių pomidorų padaže

Šiems įprastiems kotletams, ypatingą skonį suteikia šviežių pomidorų padažas, kuriame jie troškinami. Į padažą pridėjau juodųjų garstyčių grūdelių, kurios yra aštraus skonio, kvepia riešutais ir suteikė padažui nuostabų skonį.

500 g maltos jautienos;

1 smulkiai supaistytas svogūnas;

1 didelis kiaušinis;

100 g smulkiai supjaustytų grybų (naudojau šampinjonus);

aliejaus kepimui;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:

500 g pomidorų;

keli šaukštai aliejaus;

1 svogūnas, supjaustytas žiedeliais;

2 skiltelės susmulkinto česnako;

2¬†a.š.juodųjų garstyčių grūdelių;

druskos, juodųjų pipirų.

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies.

Padažui pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, po pusės minutės nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, suberti garstyčių grūdelius, kai jie pradės šokinėti, įberti pipirų, sudėti svogūnus ir česnaką, truputį pakaitinus – suberti pomidorus, pasūdyti. Uždengus pakaitinti ant silpnos ugnies 8-10 min. Kai suminkštės pomidorais ir svogūnai, sudėti kotletukus, uždengti ir vėl ant silpnos ugnies troškinti 20 min. Skanaus.

Šaltinis: J.Dimbleby „Marvellous meals with mince‚Äù, 1987.

5 comments on “Jautienos ir grybų kotletai šviežių pomidorų padažeAdd yours →

  1. Pirkau vedų kultūros centre, kur Radharanės restoranas yra. Nors kiek žinau Savanorių g. 37 kieme yra kioskelis, kur parduoda įvairius egzotiškus prieskonius, tai ten irgi galima įsigyti.

    Redagavo Forelle 2007-06-14 13:15

  2. Dar smagi prieskoniu vieta yra Skonio studija J. Basanaviciaus g. 18
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>******.lt – blogas apie maista ir gaminima

    Redagavo Forelle 2007-10-16 19:56

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*