Ir vėl blynaiJ
3 kiaušiniai;
2 š. grietinės;
2 š. cukraus;
2 st. pieno;
0,5 st. aguonų;
Po žiupsnį cinamono ir vanilinio cukraus;
miltų; d
džiūvėsėlių;
aliejaus kepimui.
Du kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, suberti aguonas ir įdėti miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastų lietinių. Iš tešlos iškepti lietinius, susukti į vamzdelį, pamirkyti kiaušinio plakiny ir pavolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė, 2006: kovas.
kai tik pamačiau šiuos blynelius, pirma mintis šovusi į galvą buvo "jei ten į vidų marcipano įdaro įdėti- tai būtų tobula". 🙂 Baisiai mėgstu aguonas ir marcipaną- dėl šių derinių dūšią parduodu… 😛
Tai gali įdėti. Eksperimentuoti nedraudžiama 🙂
kiek reikia miltu deti?
Miltų beriama tiek, kad gautųsi skytoka tešla, panašiai kaip lietiniams blynams. Jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, kiek dėsit grietinės (kaupinus ar nubrauktus šaukštus), todėl tikslaus kiekio ir nėra nurodyta