Neseniai
nusipirkau migdolų miltų, žadėjau kept pyragą, bet neturėjau dar poros
reikalingų produktų, tai išbandžiau šį paprastą, jau seniai išsisaugotą
receptą. Labai skanūs, maži sausainiukai, puikiai tinkantys su Earl Grey arbata.
110 g sviesto;
80 ml cukraus;
180-190 ml miltų;
120 ml migdolų
miltų (tinka ir sumalti migdolai);
cukraus pudros.
Išmaišyti cukrų
su minkštu sviestu iki purios masės. Įmaišyti paprastus ir migdolų miltus. Šaukštu
kabinti tešlą, formuoti ragelius ir dėti į kepimo popieriumi išlotą skardą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Šaltinis:
SimpleRecipes food and cooking blog
atrodo purūs,ir tokie tirpstantys anl liežuvio galiuko.Manau skanu!
Jie ne purūs, o trupantys, bet tikrai skanūs sausainiai prie arbatos puodelio.
Noriu,labai skanu … …
nesigailite manes visiškai…..Juk svori metu !!! susnervinau, einu kept:)
O kur pirkote tuos migdolu miltus? Kazkaip nera laiko lupt migdolu luobeles ir juos malti 🙂
Aš pirkau Kaune, parduotuvėje "Sveikatos dovanos"
Puikiai, puikiai. Labai itališki sausainiai.
Nuostabu! Kokio kietumo/tirštumo turi būti tešla?
Tešla nesigauna vientisa, ji tokia trupanti
http://i249.photobucket.com/albums/gg214/receptai/DSCF0713.jpg
Bet paspaudžius rankose, galima suformuoti sausainiukus. Kai iškepa, dar reikia juos palikti skardoje, kad sukietėtų, nes subyrės
Sveiki, o cia kiausinio tikrai nereikia?
Tikrai nereikia. Tešla bus trapi, sunkiai formuosis, bet kepant viskas "sulips"
Labai skanu! Tesla gavosi liuks, menuliukai irgi 😉
Super!
rašėte, kad galima sumalti migdolus iki miltu. Prieš malant jie turi būti be odelių?
Taip, pirmiausia reikia migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir pora-kelias minutes palaikyti, tada odelė labai gražiai nusilupa. Nuluptus padžiovinti orkaitėje, o kai atvėsta ir susmulkinti
ačiū 🙂
Forelle, kepiau siandien si geri, nes pamaniau, kad bus labai panasu i Karaliskus marcipaninius sausainius is kepyklos Vilniaus VCUP. Bet kazkaip emiau ir idejau 2 saukstelius grietineles. Ir man iskepe blekos dydzio vienas didelis sausainis 😀 T.y. rageliai formavosi kaip ir rasete, po grietineles kiek lipnesne tesla gavosi, bet paskui isskydo 🙁 Ar cia grietinele kalta? Betgi jos vos lasas 🙁
Gal ir grietinėlė kalta, bet galbūt per silpnai suspaudėte. Šie sausainiai yra labai trapūs, nes neįeina kiaušinis, kuris sulipdytų masę, todėl viskas priklauso kaip jūs suspausite ir kepant kaip „užsifiksuos“
Suspausti reikia tesla minkant ar kazkaip formuojant rageli? Nes ragelio nelabai gali suspausti, jis tarp pirstu isbyres spaudziamas 🙁
Jau formuojant reikia suspausti. Tokius sausainius aš delne pasiėmus tešlos suspaudžiu stipriai, tada padedi į skardą ir užrieti kampelius.
Bet šie tikrai ne marcipaniniai, kepykloje turbūt kepa naudojant marcipaninę masę
Vakar gaminau šituos skanėstus – oj vargas buvo 😀 labai ilgai užtruko ragelių formavimas – turbūt miltų per daug įdėjau, nes vien jau ant skardos riečiant kampelius, sausainiukas sutrūkinėdavo ir vėl iš naujo reikėdavo jį spausti, kad įgautų formą. bet išėjo labai labai skanūs, dar vietoj cukraus pudros šokoladu lengvai apšlaksčiau – mmm… superiniai rageliai 🙂 ačiū už jūsų receptus
Taip, šitie rageliai, tikras kantrybės išbandymas, labai jau sunku suformuoti, bet skonis viską atperka