Šiandien tik atsikėlus iškilo klausimas: ką valgyti? Šaldytuvas tuščias, nes tik vakar grįžom iš Palangos, į parduotuvę užsukę buvom tik alaus (vakare rengėm rūkytos žuvies degustaciją), taigi, teko suktis iš padėties ir sugalvoti ką pagaminti iš faršo, rasto šaldiklyje,¬†ir bulvių. Įdėja gimė netikėtai ir buvo labai džiaugsmingai sutikta, nes buvo tikrai skanu.
Vidutinio dydžio bulvės;
faršas;
svogūnas;
česnakas,
druska;
prieskoniai.
Svogūnus ir česnakus susmulkiname, sumaišome su faršu. Į jį sudedame ir prieskonius, druską. Bulves nuskutame, išskobiame vidų (galima specialiu įrankiu, skirtu meliono, arbūzo rutuliukams formuoti, arba paprasčiausiu peiliu). Į išskobtą bulvę dedame faršo ir statome į kepimo indą. Įpilame truputį vandens, uždengiame folija ir kepame 40-60 min, priklausomai nuo bulvių dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nudengiame, kad gražiai apskrustų.
Įdomus receptas, paprastas, lengvai gaminamas. Gal reiks kada jau ir prdėti gaminti 😛
O neskanau su trupuciu riebalu, tos bulves visai neapkepusios :/
Galima įpilti ir riebalų, bet kadangi naudojau kiaulienos faršą, o jis gana riebus buvo, tai pyliau vandenį. Aš per vėlai foliją nuėmiau, tai bulvės nespėjo apskrust, bet viskas buvo iškepę ir skanu.
bandau darau šiandieną 🙂 beje, mano kitas receptas panašus, tik bulvės įdarytos faršu verdamos vandenyje. mamos receptas 🙂
Reiks kada nors pabandyti ir virti, bet tuomet turbūt reikia kitaip išgremžt bulves, kad dar būtų galima uždaryti ir sutvirtinti. Ar ne?
būna tokie spec. gremžtukai, ten jį suki ir jis kiaurai bulvę pereina, spiralės formos.
Reikės paieškoti tokių gremžtukų, pati tai peilį neblogai įvaldžius, tai greitai išskaptuoju, bet jeigu tokius "a la cepelinus" reiktų daryti, tai būtų su peiliu sudėtingiau
O kur deti isskobtos bulves "viduriukus", kazi negalima ju sumaisyti su farsu idarui?
Jeigu yra vietos galima sudėjus iškepti šalia, aš tai jas užpyliau vandeniu, įdėjau į šaldytuvą ir vėliau išsikepėm keptuvėj prie dešrelių.
na siandien gaminu parasysiu kaip gavosi
Lauksim atsiliepimų. Turi pavykt, visiems pavyko dariusiems.
Patiekalas super. Mano šeimyna jį įvardijo kaip naujoviškus cepelinus. Kirto net ausys linko. Siūlyčiau visiems pasigaminti ir paragauti. Gaminasi lengviau, nei cepelinai.
Cepelinų gal ir neatstos, bet tikrai skanu ir greita.
As ir sendiena gaminsiu si patiekala..manau skanu..
o kiek reikia farso?
Priklauso nuo bulvių dydžio ir kiek tu bulvių įdarinėsi, bet nedaug. Pasiruošk kokius 200-300 g, o paskui pagal jį žiūrėk kiek bulvių išskobti
ne nu superiniai recetai! kai ka nusikopinau, reiks pabandyti, aciu 🙂
Kaip tik siandienai atsisildziau farso ir galvojau ka cia tokio pagaminus. Dziaugiuosi uzsukus i sita puslapi ir radus sita lengvai paruosiama receptuka 🙂
Siandien butinai ji isbandysiu 🙂 Aciu Forelle
mano mama irgi taip pat daro, tik dar pries tai apverda bulves pusiau, kad minkstesnes bulves butu 🙂
rytoj isbandysiu sita recepta:)
o daug vandens reikia pilti ?:P
atrasykit i mano el.pasta…:)
Kad trečdalį bulvių apsemtų ar net mažiau
Aš dar prie šių kimštų bulvių darau morkų ir svogūnų tirštą padažą 🙂 Man ir šeimai labai skanu.