Įdarytos bulvių puselės

Šiandien tik atsikėlus iškilo klausimas: ką valgyti? Šaldytuvas tuščias, nes tik vakar grįžom iš Palangos, į parduotuvę užsukę buvom tik alaus (vakare rengėm rūkytos žuvies degustaciją), taigi, teko suktis iš padėties ir sugalvoti ką pagaminti iš faršo, rasto šaldiklyje,¬†ir bulvių. Įdėja gimė netikėtai ir buvo labai džiaugsmingai sutikta, nes buvo tikrai skanu.

Vidutinio dydžio bulvės;

faršas;

svogūnas;

česnakas,

druska;

prieskoniai.

Svogūnus ir česnakus susmulkiname, sumaišome su faršu. Į jį sudedame ir prieskonius, druską. Bulves nuskutame, išskobiame vidų (galima specialiu įrankiu, skirtu meliono, arbūzo rutuliukams formuoti, arba paprasčiausiu peiliu). Į išskobtą bulvę dedame faršo ir statome į kepimo indą. Įpilame truputį vandens, uždengiame folija ir kepame 40-60 min, priklausomai nuo bulvių dydžio. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos, foliją nudengiame, kad gražiai apskrustų.

22 comments on “Įdarytos bulvių puselėsAdd yours →

  1. Galima įpilti ir riebalų, bet kadangi naudojau kiaulienos faršą, o jis gana riebus buvo, tai pyliau vandenį. Aš per vėlai foliją nuėmiau, tai bulvės nespėjo apskrust, bet viskas buvo iškepę ir skanu.

  2. bandau darau šiandieną 🙂 beje, mano kitas receptas panašus, tik bulvės įdarytos faršu verdamos vandenyje. mamos receptas 🙂

  3. Reiks kada nors pabandyti ir virti, bet tuomet turbūt reikia kitaip išgremžt bulves, kad dar būtų galima uždaryti ir sutvirtinti. Ar ne?

  4. Reikės paieškoti tokių gremžtukų, pati tai peilį neblogai įvaldžius, tai greitai išskaptuoju, bet jeigu tokius "a la cepelinus" reiktų daryti, tai būtų su peiliu sudėtingiau

  5. Jeigu yra vietos galima sudėjus iškepti šalia, aš tai jas užpyliau vandeniu, įdėjau į šaldytuvą ir vėliau išsikepėm keptuvėj prie dešrelių.

  6. Patiekalas super. Mano šeimyna jį įvardijo kaip naujoviškus cepelinus. Kirto net ausys linko. Siūlyčiau visiems pasigaminti ir paragauti. Gaminasi lengviau, nei cepelinai.

  7. Priklauso nuo bulvių dydžio ir kiek tu bulvių įdarinėsi, bet nedaug. Pasiruošk kokius 200-300 g, o paskui pagal jį žiūrėk kiek bulvių išskobti

  8. Kaip tik siandienai atsisildziau farso ir galvojau ka cia tokio pagaminus. Dziaugiuosi uzsukus i sita puslapi ir radus sita lengvai paruosiama receptuka 🙂
    Siandien butinai ji isbandysiu 🙂 Aciu Forelle

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*