Brownies:
100 g juodojo šokolado,
90 g sviesto,
1 v.š. kavos espresso, užplikytos šaukštu verdančio vandens,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
75 g miltų,
1/4 a.š. druskos,
1/2 st. kapotų graikinių riešutų,
Kremui:
250 g mūsų švelniosios varškės, liesos,
100 g minkšto sviesto,
100 g sutirštinto pieno su cukrumi,
vanilinis cukrus,
cinamonas,
tarkuotas šokoladas,
Glazūrai:
170 g juodojo šokolado,
2 v.š. sviesto,
120 ml grietinėlės,
2 a.š. tirpios kavos
Įkaitinti orkaitę iki 180 C., paruošti formą 20 x 30 cm.
Ištirpinti šokoladą, sviestą, kartu įmaišyti ir kavą. Truputį ataušinti, įmaišyti cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušti po vieną kiaušinius, įberti miltus ir riešutus. Išmaišyti, kepti 22-25 min. Penkias minutes aušinti formoje, po to – ant grotelių.
Varškę išplakti su sviestu ir pienu. Pridėti priedus. Kremu patepti brownies iš viršaus ir laikyti šaldytuve min. 1 val. Glajui viską ištirpinti ant garų. Išmaišyti. Truputį atvėsinti ir išlyginti ant brownies. Ataušinti šaldytuve min. 3 val. po to galima supjaustyti pyragaičiais. O galima padaryti tortą.
Šaltinis: Glazee
…va čia tai 🙂 Apsivalgyčiau iki nukritimo ir dar norėčiau.
mmm, kaip skaniai atrodo (:
Vakar kepiau šiuos pyragaičius.Skonis puikus, pyragėliai labai sotūs ir saldūs, daug nesuvalgysi(puikus desertas svečiams:).Tačiau norėčiau pasidalinti nesekmėmis, gal kas galėtų ir paaiškinti kodėl taip nutiko.Brownies man kepant beveik nepakilo(gal reikėtų įdėti kepimo miltelių?), o glazūra niekaip nestingsta(pakankamai tiršta, nors visą naktį laikyta šaldytuve)Ačiū už receptuką, namiškiai sužavėti:)
Brownie tešla daroma tokia, kad jie nebūna labai purūs ir iškilę, jie tokie sunkesni. O jeigu glazūra nestingo, kitą kartą pabandyk mažiau grietinėlės ir daugiau sviesto. Aš kartais iš vis grietinėlės nededu, tik sviesto (aišku daugiau, ne 2 šaukštus), tada daug greičiau sukietėja