Šiandien VDU Botanikos sodas antrą kartą pakvietė į tarptautinį renginį „Augalų žavadienis“. Kadangi su dukryte nulėkėme tik po pietų, pasirodymai jau buvo pasibaigę, demonstracijų palapinės ištuštėjusios, bet užtat neskubėdamos apvaikščiojome sodą, pasidžiaugėme nuostabiais tulpių žiedais, jų spalvų ir formų įvairove, nes pernai tokiu laiku visos buvo peržydėjusios. Veikė ir Lietuvos vandens augalų, egzotinių roplių, voragyvių ir vabzdžių paroda, kuri pernai labai dukrytei patiko, bet šiemet ji negalėjo net peržengti per slenktį – per metus „užsiaugino“ didžiausią baimę vorams.
O karščiams vis besitęsiant, siūlau pasigaminti kiek neįprastų ledų – iš fetos ir medaus. Labai sūraus skonio nesitikėkite, nors man tikrai fetos norėjosi daug daugiau.
1 ½ puodelio pieno
3 v. š. kukurūzų krakmolo
1 ½ puodelio riebios grietinėlės
2 v. š. auksaspalvio arba cukraus sirupo
1/3 puodelio cukraus
180 g fetos sūrio
¼ puodelio skysto medaus ir papildomai medaus užpylimui
smulkinti pakepinti riešutai (nebūtinai)
(1 puodelis – 237 ml)
Ketvirtadalyje puodelio šalto pieno išmaišykite kukurūzų krakmolą. Į nedidelį puodą supilkite likusį pieną, grietinėlę, sirupą, suberkite cukrų ir užvirkite. Pavirkite porą minučių ir supilkite pieno ir krakmolo mišinį. Užvirkite ir maišydami pavirkite apie porą minučių, kol mišinys sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Kai masė atvės, sudėkite fetą ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, sudėkite paruoštą masę ir gaminkite pagal instrukciją. Jeigu neturite, dėkite į šaldymo kamerą ir kas pusvalandį ledus permaišykite, kad nesusidarytų ledo kristalėliai. Kai masė sutirštės, įmaišykite medų ir užšaldykite.
Prieš patiekdami užpilkite skystu medumi ir pabarstykite riešutais.
Receptas publikuotas žurnale Debesys 2012, Nr. 3
0 comments on “Fetos ir medaus ledai”Add yours →