Za’atar, sumac, harissa, ras el hanout – šiais dar niekad nebandytis prieskoniais pradžiugino Magelano kelionės su Dainium Kinderiu. Za’atar prieskonių mišinys buvo pirmasis išbandytas mišinys, dėl jame dominuojančių čiobrelių ir raudonėlių, kuriuos labai mėgstu. Su šiuo mišiniu pamarinuotas fetos sūris tikrai nuostabaus skonio ir puikiai tinka salotoms pagardinti.
Vyšniniai pomidorai,
Virti ar konservuoti avinžirniai,
Fetos sūris,
Za’atar prieskonių mišinys,
Alyvuogių aliejus,
Baltojo vyno actas,
Malti juodieji pipirai.
Fetos sūrį sutrupinkite, apibarstykite za’atar prieskonių mišiniu, šlakeliu aliejaus ir išmaišykite. Palikite pasimarinuoti, kol paruošite likusius ingredientus. Jeigu avinžirniai konservuoti, juos nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į paruoštą salotoms lėkštę. Sudėkite ant jų ir pusiau ar į 3-4 dalis perpjautus pomidorus. Apšlakstykite viską acto ir aliejaus mišini, užberkite šviežai maltais juodaisiais pipirais. Pabarstykite marinuotu fetos sūriu.
Šaltinis: pagal “Fine cooking”
0 comments on “Pomidorų, avinžirnių ir fetos salotos su Za’atar”Add yours →