Drėgna ir skani duonelė, kurioje jaučiasi žemės riešutai, bananai ir šokoladas. Iš nurodyto produktų kiekio išeina nemažas kiekis, kitą kartą kepčiau iš pusės normos. Priklausomai nuo kiaušinių, bananų dydžio, miltų kiekį reikėtų pasikoreguoti. Jeigu norisi sausesnio pyrago, galima įberti 1/2 puodelio miltų daugiau, šlapesnės – užteks ir 2 puodelių, kaip ir originaliame recepte, tik kepti gali tekti ilgiau.
2 ½ – 2 ¾ puodelių miltų,
¾ a.š. sodos,
½ a.š. druskos,
3 vidutinio dydžio banana, sutrinti,
½ puodelio žemės riešutų sviesto be gumuliukų,
½ puodelio cukraus,
½ puodelio šviesaus rudojo cukraus,
⅓ puodelio pasukų,
¼ puodelio aliejaus,
2 kiaušiniai,
1 puodelis juodojo šokolado gabaliukų.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, sudėti bananus, žemės riešutų sviestą, aliejų, pasukas, druską ir viską gerai išplakti. Miltus sumaišyti su soda, šokolado gabaliukais, suberti į šlapių ingredientų mišinį, atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180° C temperatūroje 60-75 minutes. Išėmus, atvėsinti ant grotelių.
Šaltinis: pagal Brown eyed baker
0 comments on “Bananų duona su žemės riešutų sviestu ir šokolado gabaliukais”Add yours →