Iš vaikystės atsimenu labai paprastą receptą – svieste apkepti avižiniai dribsniai, pagardinti skystu medumi. Dar ir dabar mėgstu tokį skanėstą pasigaminti, nes puikiai padeda numalšinti tą nenusakomą “noriu kažko skanaus ir saldaus” jausmą. Pakepti avižiniai dribsniai įgauna malonų riešutų kvapą ir skonį. Tokiu pat principu pagaminti ir šie sausainiai. Jie traškūs, kvapnūs ir skanūs. Tiktų čia ir džiovinti vaisiai.
200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo);
50 g cukraus;
75 g sviesto;
1 nedidelis kiaušinis (jeigu kiaušiniai dideli, dėti tik pusę);
2 v.š. miltų;
1 v.š. kakavos miltelių;
½ a.š. kepimo miltelių.
Avižinius dribsnius paskrudinti kelias minutes keptuvėje su sviestu. Atvėsinti. Kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžios masės, įmaišyti kakavos miltelius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į atvėsusius dribsnius įmaišyti miltų mišinį, tada kiaušinio ir cukraus plakinį. Gerai išmaišius tešlą dėti krūvelėmis ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir kepti 180 0 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Šaltinis: pagal E.Račiūnienė. Sau ir svečiams. 1989
0 comments on “Kepintų avižinių dribsnių sausainiai”Add yours →