Kai iš sodo atsivežiau galybę cukinijų, ši savaitė buvo paskelbta cukinijų savaite. Kepiau blynelius iš cukinijos ir raudonėlio, nepamiršau ir graikiško sotaus varianto su sūriu, keptas cukinijas dėjau į salotas, viriau sriubą ir netgi kepiau traškučius. Šiandien dalinuosi labai skanios pomidorų ir cukinijų sriubos receptu.
400 g smulkintų konservuotų pomidorų;
2 nedidelės cukinijos, supjaustytos plonais griežinėliais ar smulkiau;
½ raudonos paprikos, supjaustytos nedideliais kubeliais;
1,5 l sultinio (daržovių, vištienos);
1 smulkinto svogūno;
2 susmulkintų skiltelių česnako;
2 nedidelių morkų, supjaustytų griežinėliais;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
Rudojo cukraus;
Druskos;
Juodųjų pipirų;
Čiobrelio šakelių.
Įkaitintame aliejuje pakepti svogūnus, kai pradės minkštėti suberti česnakus, morkas, paprikas ir dar minutę, kitą maišant pakepti. Supilti sultinį, smulkintus pomidorus ir pavirti apie 10-15 minučių, kai morkos taps minkštos. Suberti cukinijas, čiobrelių lapelius ir kelias minutes dar pavirti. Sriubą pagal skonį pagardinti pipirais, ruduoju cukrumi bei druska.
Šaltinis: adaptuota pagal „Vegetariški patiekalai“, 2010
0 comments on “Cukinijų ir pomidorų sriuba”Add yours →