Paprasta, skanu ir gražiai atrodo. Galima paruošti iš anksto, tik vėliau suformuoti indelius ir pridėti keptos mėsos, orkaitėje sušils. Kiekiai priklauso nuo jūsų ar daugiau mėsos norėsite ar ne, morkų galima nedėti arba dar pridėti kitokių mėgstamų daržovių.
Makaronų (plonesnių, ilgesnių, kad lengviau būtų suformuoti formą);
faršas (naudojau kalakutienos);
morka;
svogūnas;
česnako skiltelė;
prieskoniai;
druska;
pomidorų padažas;
permezano sūris.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje (1). Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti ir apkepti alyvuogių aliejuje (2). Sudėti faršą, prieskonius, druską ir apkepti. Gale kepimo įpilti kelis šaukštus pomidorų padažo (3).
Keksiukų kepimo formą patepti sviestu, sudėti makaronus suformuojant indelį (4), pridėti mėsos (5)¬†ir pabarstyti tarkuotu sūriu (6). Kepti orkaitėje apie 10-15 min (7).
niam niam, skaniai atrodo :}}
Man kaip tik velyvas pietu metas,tai net seile varva 😀
Fantastika! Visiškas minčių unisonas! 🙂 Kaip tik tądien, kai idėjai savo receptą, pagalvojau apie identišką patiekalą, nes nusipirkau keksiukų formą ir galvojau, kur dar ją pritaikyti. Turėtų būti labai skanu, nes aš ir šiaip mėgstu makaronus a la Bolognese. 🙂
😀 Man mintis tokia kilus jau seniai, kai svečias buvo, o aš kaip tik buvau makaronų išsivirus ir mėsos pasikepinus. Čia taip gražiau atrodė 🙂
O keksiukų formeles gali visur naudoti: mėsos keksiukams kepti, kiaušinienėms su priedais.