Indiški varškės pyragėliai

   Vakar rašiau, kad norėdama išsikept šių pyragėlių, gaminau panyrą. Bandžiau ir su pirktine varške, bet ji netiko, o su panyru gavosi tokie, kokius ir ragavau, tik dėjau mažiau cukraus, nes man buvo per saldūs.

 

200 g miltų;

60 g cukraus;

120 g sviesto (kambario temperatūros); (indai naudoja ghee, bet aš ėmiau paprastą)

šalto vandens.

 

Įdarui:

200 g panyro;

40 g cukraus;

1 š. manų;

0,5 a.š. kurkumos; (duoda geltoną spalvą, aš dėjau mažiau)

aguonų (nebūtina, jeigu nemėgstat).

 

   Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą pašalti, kol paruošime įdarą ir formą.

   Įdarui visus produktus gerai sumaišyti (kadangi panyras gana sausas, tai gavosi trupinukai). Įkaitinti orkaitę iki 180 0C, pasiruošti formą.

   Tešlą plonai iškočioti (apie 5-6 mm storio), dėti į kepimo indą ir kepti 10-15 min. Kai pagrindas apkepa, sudėti įdarą ir dar pakepti 15-20 min. Ištraukus leisti atvėst ir supjaustyti.

0 comments on “Indiški varškės pyragėliaiAdd yours →

  1. Atrodo tikrai labai patraukliai! Tik įdomu ar įdaras gerai sukimba su pagrindu? Juk jis dedasi pakankamai sausas ant jau apkepto pagrindo. O aguonas mes mėgstam… 🙂

  2. Tikrai gerai sukimba ir tampa toks kietas, patvarus, o kai dariau iš pirktinės varškės, tai tada buvo per minkštas, nors ir ilgiau kepiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*