Pusryčiams užsimaniau ko nors iš varškės. Nusprendžiau pabandyti šiuos kukuliukus. Tarkuotos citrinos žievelės dėjau dvigubai mažiau, be to, įbėriau į tešlą cukraus. Gavosi kitokie nei tikėjausi, bet čia viskas priklauso nuo varškės. Man labiau patinka susitarkuot naminį varškės sūrį ir jį naudoti vietoj varškės, tuomet kukuliukai gaunasi kietesni.
300 g varškės;
2 kiaušinių;
2 šaukštų manų;
1 citrinos tarkuotos¬†žievelės;
125 g. sviesto;
saujelės džiūvėsėlių, miltų ir miltinio cukraus;
Iš varškės, kiaušinių,¬†miltų, manų, ir tarkuotos citrinos paruošiame tešla. ¬†Suformuojame nedidelius (graikinio riešuto dydžio) kukuliukus. ¬†Išverdame juos pasūdytame vandenyje. ¬†Išvirusius kukuliukus dedame į lėkštę ir apibarstome miltinu cukrumi, džiūvėsėliais bei užpilame išlydytu sviestu.
Šaltinis: Bernardinai.lt
0 comments on “Čekiški varškės kukuliai”Add yours →