Šiandien kepėm amerikietiškus blynelius. Valgėm su trintom braškėm ir plakta grietinėle. Skanūs ne tik karšti, bet ir šalti.
225 ml 550D miltų;
75 ml 405D miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
2 š. Cukraus;
2 kiaušiniai;
250 ml pieno;
1-2 š. Lydyto sviesto;
Druskos;
Vanilinio cukraus.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų dideliame inde. Mažesniame inde gerai išmaišyti kiaušinių trynius, pieną, sviestą ir vanilinį cukrų. Viską supilti į indą su sausais ingredientais ir gerai išmaišyti. Išplakti iki standumo kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti įkaitintoje keptuvėje, pateptoje sviestu ant silpnos ugnies, po 1-2 min kiekvieną pusę, kol gražiai pagels.
Pabandžiau ir nenusivyliau 🙂 labai skanus 🙂
nebandziau bet atrodo skaniai;DDDd
Pabandyk ir įsitikinsi, kad ne tik skaniai atrodo, bet ir skanūs yra 😉
O druskos ir vanilinio cukraus maždaug kiek, pagal save nemoku.;D
Druskos vos ant arbatinio šaukštelio galiuko pakabinti, o vanilinio cukraus dedu apie pusę arbatinio šaukštelio,
LABAI SKANUS!!!!!!
ziauriai skanus
O ka duoda tie skirtingi miltai?
405D miltai duoda blynams purumo
Ačiū už receptą, gavosi laaabai skanūs blynai. Aš dariau blynų, šiek tiek storesnių nei lietiniai, bokštelį su skystos, namie pasigamintos karamelės, pertepimais. Mmm, skanu…
Tiesa, vietoj sviesto dėjau aliejų, nes kaip dažnai būna, kažko namie nerandi 🙂
Rekomenduoju visiems!