Šiandien kepiau bandeles su cinamonu. Gavosi labai skanios, tik gal kiek sausokos, bet matyt dėl sviesto, kurio labai nedaug teturėjau (trūko beveik pusės). Ir kepiau tik iš pusės normos.
600 g miltų;
140 g sviesto;
150 g cukraus;
300 ml pieno;
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų);
Cinamono;
Druskos.
Į pašildytą pieną sudėti mieles, cukrų (100 g) ir palikti keletui minučių. Po to suberti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Baigiant minkyti, supilti ištirpintą šviesą (100 g). Pastatyti 30-50 min šiltoje patalpoje., kad tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 5-6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir suvynioti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti 4-5 cm pločio bandelėmis, per vidurį pirštu įspausti ir sudėti į skardas. 20-30 min. Pastatyti šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepti 10-15 min. 230-240 0 C temperatūroje.
Šaltinis: B.Rutkauskienė „Mūsų valgiai“, 1971
mm, kaip tik panasias bandeles kepem sekmadieni svedijoj. Tik mes sviesta su cukrum ir cinamonu iskart tarpusavy sumaishem (su shakute pratrynem iki vientisos mases), o ne atskirai tepem, nezinau gal taip geriau pasisikristo? ir bandeles sudejus ant skardos dar patepem kiausinio plakiniu ir pabarstem perliniu cukrumi. skanumelis!
Pirmą kartą kai kepiau, tai irgi sviestą su cinamonu ir cukrum kartu sumaišiau ir tepiau, o dabar sviesto labai nedaug teturėjau, tai pirma patepiau juo, o po to barsčiau, nes bijojau, kad paskui visoms bandelėms neužteks. Kiaušinio plakiniu irgi tepiau, cukrum barsčiau (nuotraukoj matyti), tik kažkaip receptą nupyliau nuo knygutės ir net neatėjo į galvą apie tai užsiminti 🙂
Redagavo Forelle 2007-02-22 19:48
aha, dabar idemiau paziurejau ir pamaciau cukru (: siaip nzn ar LT buna, bet svedijoj toki keista cukru turejom "perlinis" – didesnem kruopelem baltom, tai tas dar ir puoshniau atrodo
Reiks atkreipt dėmesį ir paieškot to perlinio cukraus. Ačiū 🙂
kad tu zinotum kiek as sio recepto ieskojau ir pagaliau radau. aciu aciu ir dar karta aciu
Prašom, skanių bandelių ir blynų 🙂
Aciux uz recepta 😀 kajp bebutu keista waikinai ir kepa bandeles :)P~~
va katik kepiau ;> skanu, paprasta ;> aciu!
LABAI PUIKUS RECEPTAS.
gerai skanu
kepiau jau du kartus, tik nezinau kodel man jos tokios kietos gaunasi? juokiuos, kad galiu eit kaimynams langu dauzyt su tom bandelem 🙂 gal patartumet ka?
Įtariu, kad kažkas blogai su mielėmis. Kokias naudojat? Nes kietos gaunasi, jeigu mielės tešlos neišpurena
nem kaip skanu
nieko nesuprantu katik uzsimaniau pameginti iskepti tik nezinau kokia tesla turi gautis viska kai sumaisai ar skysta ar kieta gal veliau suketyja nes man gavos truputi tirstesne nei kad blynus kepti ka daryt ar neperskysta padekit kol laikas
ar tikrai tik 300 g miltu reike
Atsiprašau, per blogo pertvarkymus, tag’us dedama matyt kažką supainiojau ir prispaudžiau. Turi būti 600 g. Ir tai jeigu matosi, kad užtenka, galiam berti mažiau, apie 550 g.
Dar pabandyk įmaišyti ir vėl pakildinti tešlą, turėtų pavykti. Aš irgi vieną kartą buvau apsižioplinus ir per mažai miltų įdėjus, bet bandelės vėliau išėjo
Sveiki, noriu tokiu bandelių iškepti, bet man nelabai aišku kiek reiktų cukraus dėti į pačią tešlą ir kiek palikti pertepimui.Lygiai taip pat sviestas, sudėjus į tešlą, atrodo kad ji labai riebi.Žodžiu, nedažnai kepu, todėl nelabai nusimanau kaip visa tai turėtų atrodyti.
Recepte parašyta, jog cukraus į tešlą 100 g, sviesto irgi 100 g
Man irgi gavosi kietokos 🙁 pirma porcija is viso vos ikasti eina, paskui dar ipyliau pieno, tai neblogai, bet siaip nuotraukoje atrodo grazesnes. Galvoju, kad per daug miltu idejau, reikes nusipirkti elektronines svarstykles. Puse iskepiau su sonine ir svogunais, tai labai liux ypac kur kepiau pacioje pabaigoje 🙂
Keista, gal tikrai miltų daugoka? Originale, tai tiek ir parašyta. Aš svarstyklių neturiu, matuoju sugraduotais indais, tai plius minus ir atitinka. Kitą kartą pabandykit pagal šį receptą
http://forelle.blogas.lt/bandeles-su-lasinukais-132.html
Šitos visoms pavyksta, o įdarą i formą galima sugalvoti kokią tik nori
Giedre – darant tešlą niekada negalima pilti viso kiekio nurodyto, reikia po truputį dėti, minkyti ir žiūrėti. Labai priklauso kokios mielės, kiaušinis kokio dydžio, taip pat ir nuo miltų pačių. Čia kiek esu skaičiusi iš Kulinarijos paslapčių knygos. Ten ir daugiau protingų minčių – kaip virti skanias košes, sriubas virti, mėsą ruošti ir pan. Kai pradėjau ją skaityti – maisto skonis tikrai daug geresnis tapo. Nors ir šiaip nesiskųsdavo skoniu.
Ta knyga mano pirmoji. Galima rasti pirkti ir tų seno leidimo pas knygų prekeivius arba įsigyti naujo leidimo. O galima ir neskaityti, kartais viskas atrandama bandymų keliu 🙂
Aš kraustydamasi atradau tą knygą. Na ir aišku su atsiradusiais valgytojais 😉 O bandymų kelias kartais būna ilgesnis nei perskaičius